Коли ягня в овечій шкурі небезпечніше за вовка…

Біда сучасного світу в тому, що люди не хочуть жити за законом. І коли ми робимо щось посвоєму, всупереч правилам, то знаходимо собі виправдання або намагаємося звалити вину на іншу особу. Але історії, які розповідають юристи «КУЦАК & ПАРТНЕРИ», доводять необхідність захисту своїх інтересів правовим шляхом і переконують, що закон таки діє! Варто тільки домагатися свого! Бо, як кажуть, вовків боятися – у ліс не ходити. Сьогодні правозахисниця Ольга ЖУМИГА розповість історію, в якій крапка ще не поставлена. Та й ЗМІ зверталися до неї не раз, бо подібні ситуації зустрічаються доволі часто.

Коли людина тисне на жалість і робиться безпомічною, вона викликає в оточуючих бажання допомогти їй. Але бувають випадки, коли за вразливою «обгорткою» криється підступ. Саме таким виявився директор однієї зі шкіл Буковини. А почалася історія таким чином.

Після закінчення терміну трудового договору з директором школи угоду не підписали. Через деякий час його поновили на роботі. Та після цього він відчув себе ображеним і почав писати листи  до губернатора, начальника управління освіти, і навіть президента зі скаргами, що його гноблять і заважають працювати, здійснюючи постійні перевірки.

Досить показовим у роботі директора став той факт, що він «забув» включити до розкладу одинадцятикласників предмет «економіку». За це й отримав першу догану. Щоправда, у наступному півріччі уроки таки були вичитані, але діти постраждали: нульовий урок, більше навантаження перед іспитами та ЗНО, і крім того, жоден учень не взяв участі в олімпіаді з економіки. А призові місця на олімпіадах дають преваги під час вступу до вузу.

Другу догану керівник отримав, коли до нього приїхали працівники керівного органу аби вручити чергову відповідь на його лист до губернатора. Але на місці директора не застали. Він був у дорозі на Вашківці – у робочий день. Директор узяв відпустку, але дозволив собі вийти на відпочинок на день раніше…

А через деякий час повідомлено роботодавця про те, що на території школи під час канікул спостерігають дивні групи людей та велика кількість транспортних та гужових засобів. Представники освіти відреагували на дзвінок. Виявилося, що за два дні до виходу дітей на уроки, у спортзалі була організована виставка тварин: декоративні голуби, кролики, шиншили… У спортзалі продавався навіть корм для тварин.  Усе це, звісно, відбувалося без дозволу роботодавця і санепідемстанції. Директора притягнули до адмінвідповідальності та наклали штраф, з чим він і погодився, сплативши в добровільному порядку.

Службове ж розслідування виявило, що це було не єдине порушення з боку директора школи, щодо використання державного майна без згоди роботодавця.

Крім того, забороняв учителям фізкультури користуватися новим інвентарем для уроків. Новенькими м’ячами, матами тощо користувався тільки сам директор як фізкультурник за фахом. Ноутбук, подарований школі батьками випускників, став його власністю.   

І все ж директору давали шанс виправитися. А безпосередньо перед звільненням запропонували очолити спортивну школу. Та він відмовився. Нині працює у школі на посаді вчителя й оскаржує рішення прокуратури та наказ про звільнення, продовжуючи писати листи й скарги…

У суді ми представляємо інтереси роботодавця.  І хочемо довести, що іноді ягня у вовчій шкурі є небезпечнішим за самого вовка.

 

Юридична фірма «КУЦАК & ПАРТНЕРИ»

Ваше право на захист!

Дзвоніть за телефоном (0372) 900-510.

Приходьте: м. Чернівці, вул. Рівненська, 5,

бізнес-центр «Полюс», офіс 700

Наш сайт:  www.900-510.com

Свідоцтво державної реєстрації  АОО №354063

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *