Ілюзія демократії у «масонській» Верховній Раді

Саме так – масонською – назвав ВРУ Геннадій МОСКАЛЬ, один з лідерів Об’єднаної опозиції «Батьківщина», який нині відвідав Буковину. Із журналістами колишній буковинець і міліціонер спілкувався як завжди емоційно. Головний посил зустрічі: час міняти парламент, який обернувся на організацію маріонеток, яких водять за мотузки ляльководи, можна тільки підозрювати, що з Банківської. Як приклад, пан Москаль навів ситуацію, коли за десять хвилин до сесійного засідання регіоналу Чечетову приносять список питань, біля кожного з яких стоять плюс або мінус – тобто команда, як фракція ПР має голосувати за ці питання. І дізнатися, хто цей таємничий, що поставив плюси й мінуси, – не вийшло.

Подвійне громадянство узаконене

Геннадій Москаль, «привітав» буковинців з тим, що в Україні фактично узаконене подвійне громадянство. Адже до тих громадян України, які вчасно не повідомлять про набуття другого громадянства, застосовуватиметься адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі 10-30 неоподатковуваних доходів громадян, а для посадових осіб штраф сягатиме 50-100 таких мінімумів. Дарма, що йдеться про порушення Конституції!

Оскільки в Україні існує норма, що за один злочин громадянин не можу бути покараний двічі, достатньо спровокувати таке обкладання штрафом – і ти законно можеш користуватися паспортом іншої держави. Адже про вимогу відмови від іншого громадянства у щойно прийнятому ВР Законі не йдеться.

«Хто ж добровільно оголосить себе психом?»

Так Геннадій Москаль прокоментував запитання про те, чи існує в Україні ініціатива про необхідність психіатричного освідчення парламентаріїв та посадовців найвищого рівня, як ото в Росії, де відповідний законопроект зареєстрований у Державній Думі, і продовжив:

– Та якщо зважати на те, що за даними інституту Сербського, в Україні кожний п’ятий має проблеми з психікою, таке тестування претендентів на державні посади чи депутатський мандат було б не зайвим! Тим паче, що факти неадекватного поводження наших парламентарів майже не щоденно широко тиражуються усіма каналами новин.

МВС – закритий клуб донецького земляцтва у Києві

Прискіпливу увагу при спілкуванні з журналістами Геннадій Москаль приділив повній бездіяльності правоохоронних органів при звертанні громадян – навіть у письмовій формі – з фактами спроби підкупу виборців. Усіх скаржників прокуратура та міліція, навіть не реєструючи письмові звертання, направляє до відповідних виборчих комісій, хоча й це вже є порушенням закону, адже підкуп виборців – діяння, за яке передбачене кримінальне покарання:

– Повірте мені, такого не було ще в жодній виборчій кампанії за часів незалежності: в Україні не порушено жодної кримінальної справи стосовно порушень виборного законодавства! Колись у службових кабінетах КДБ висіли гасла «КДБ – озброєний загін Комуністичної партії». Так ось, МВС нині – озброєний загін Партії Регіонів.

При всій повазі до землі донецької, не могла вона водночас породити стількох міністрів, урядовців, міліціонерів високого рангу, податківців тощо… Це поставило хрест на кар’єрах багатьох чесних і порядних людей, якщо вони не донецькі.

Але в цьому пан Геннадій несподівано бачить і позитив: він вважає, що пересічні «менти» не підуть на сутички з народом, бо більшість їхня вийшла з села, вони щодня бачать, до якого «покращення вже сьогодні» довела українців нинішня влада, а невисокі зарплати рядових, сержантів, прапорщиків не надихають їх до виходу на барикади за цю владу!

Амбіції партій відтягують відсотки голосів

І звичайно ж, пан Москаль ретельно розглянув стосунки з можливими соратниками у майбутній Верховній Раді. Йдеться про те, що  на початку виборчих перегонів Об’єднана опозиція «Батьківщина» домовлялася з «УДАРОМ» та «Свободою» про те, що на округах будуть узгоджуватися прохідні кандидатури, щоби просувати їх спільними зусиллями – на забезпечення у майбутньому парламенті більшості. Треба віддати належне, «Свобода» дотримується цих домовленостей. Відповіді від УДАРУ ще очікують. Тож значну кількість відсотків голосів виборців відтягнуть навіть не фальсифікації (пан Москаль оцінює їхню ефективність у 5% голосів, які може додати ПР  спотворення результатів голосування), а розпорошення уподобань виборців між гарно поданими «технічними» партіями, фінансованими з ПР . Серед таких Геннадій Москаль назвав перш за все партію Наталії Королевської «Україна – вперед!» і Радикальну партію Ляшка.

Своїх ймовірних союзників у ВР Об’єднана Опозиція відбиратиме залежно від того, чи приєднаються ті до вимог імпічменту чинному президенту, запровадження кримінальної відповідальності за голосування чужими картками у ВР та механізму відкликання депутата, що не виконує своїх обов’язків, збереження мораторію на продаж землі та скасування цілої низки законів та кодексів – пенсійного, податкового, судового…

Наостанок Геннадій Москаль зауважив, що у ЗМІ ще є можливість за півтора тижні, що залишилися до виборів, принаймні застерегти виборців від фальсифікацій та «технічних» кандидатів.

Лариса ХОМИЧ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *