Хто і чому пропонує депозити в доларах під високу процентну ставку?

Коментує Аліна Курбатова, керівник Чернівецької  дирекції ТЕРРА БАНКУ
Ставки за депозитами в країнах ЄС не в приклад нижче українських і, як правило, коливаються від 1% до 1.8% річних. У той же час, практично всі українські банки пропонують своїм клієнтам набагато вищу платність за депозитами.

Наші аналітики розрахували, що найближчі півроку – рік економічна і політична ситуація в країні буде залишатися стабільною і особливих змін курсу долара до гривні не відбудеться. Водночас, ми прекрасно розуміємо, що завжди існує потреба деяких наших клієнтів зберігати або примножити власні кошти саме у валюті. І мова тут далеко не завжди в побоюваннях стабільності власної грошової одиниці. Адже, враховуючи тенденції останніх місяців, валютні вклади, втім як і загалом інтерес до іноземної валюти, стрімко втрачають популярність. Значна частина клієнтів, що розміщує на вкладах саме валюту, роблять це з інших причин: в першу чергу збирають кошти на навчання дітей, лікування та відпочинок. І це не дивно, враховуючи наскільки зросла за останні роки кількість українців, які проводять свої відпустки в інших країнах.

У таких умовах нам, як банку, вигідно залучати депозити в доларах і, видаючи кредити в гривнях, заробляти самим і давати можливість заробити клієнтам і партнерам. Це абсолютно правильні і логічні дії в умовах стабільності економіки.
Ми бачимо, що багатьом компаніям і фізичним особам гостро не вистачає вільних коштів для розвитку свого бізнесу або купівлі необхідних товарів. Оцінивши їх платоспроможність і видавши кредит, банк може розраховувати на отримання додаткового прибутку, яким він по суті ділиться зі своїми вкладниками, пропонуючи їм більш високі відсотки за вкладами. Заробляють всі три сторони: Банк, залучаючи депозит і видаючи його у вигляді кредиту, вкладник, отримуючи відсотки на вкладені кошти, підприємство або фізична особа, що отримали кредит на задоволення власних потреб.

Що потрібно зробити для того, щоб отримати максимально високу ставку по депозитному вкладу у валюті, зокрема в доларах США?
Жодних додаткових і складних умов. 11% отримує кожен, хто відкриє депозит від 1 000 дол. терміном на 6 місяців. Відсотки ми нараховуємо на окремий рахунок і даємо можливість їх безкоштовного зняття за допомогою платіжної карти як в касі банку, так і в банкоматах банків-партнерів, кількість яких, на 1 травня 2013 року, становить понад 5 000 одиниць.

Платіжна карта банку в даному випадку видається абсолютно безкоштовно. Крім того, на кошти клієнта, що знаходяться на таких картах, нараховується відсоток. Таким чином, ваші гроші продовжують працювати в будь-якому випадку і в будь-який період, навіть коли ви перебуваєте у відпустці.

Ми не висуваємо жодних особливих умов, не застосовуємо надбавки і «бонуси». Тільки відкрита процентна ставка для всіх. Досить розмістити від $ 1 000 на 6 місяців, і ваші 11% річних нікуди від вас не дінуться. Втім, враховуючи широку лінійку депозитних вкладів у нашому банку, кожен клієнт знайде, що називається «до душі», виходячи з власних вимог і очікувань.
Будемо раді побачити вас серед наших клієнтів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *