Георгій Галиць: Найважливіше – відновити роботу міста. Задля громади, задля держави

Після прийняття Чернівецькою міської радою рішення про дострокове припинення повноважень міського голови у найкоротші терміни необхідно налагодити спокійну роботу бюджетних установ обласного центру під керівництвом виконувача обов’язків міського голови Віталія Михайлішина. Про це перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Галиць заявив на зустрічі з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації та міської ради, які опікуються соціальною сферою. “Тільки у разі злагодженої роботи всіх служб, в основі якої – спільна мета та взаєморозуміння, ми досягнемо необхідного результату”, – сказав Георгій Галиць під час робочої наради.

Перший заступник глави облдержадміністрації запевнив, що “на перехідному етапі крайова виконавча влада підкладатиме своє плече, сприятиме відновленню належного робочого процесу в міській раді”. За його словами, нині найважливіше – інтереси громади, забезпечення прав та свобод мешканців області та міста. Він повідомив, що найближчими днями в місто надійдуть серйозні фінансові інвестиції на розвиток комунального господарства, в тому числі і з держбюджету. “Ці гроші будуть скеровані на соціально-економічний розвиток, добудову соціальних об’єктів і використані за цільовим призначенням, – відзначив посадовець. – Відтак рішення, прийняті вчора Чернівецькою міською радою про заборону приватизації і передачі в оренду найбільших комунальних підприємств та відсторонення їхніх керівників на час роботи депутатських контрольних комісій, спрямовані, передусім, на подолання та викорінення в місті корупції”.

Георгій Галиць закликав керівників структурних підрозділів міськвиконкому забезпечити виконання посадових обов’язків на належному якісному рівні, та висловив переконання, що скоординованими зусиллями обласної та міської влади вдасться спрямувати ситуацію у конструктивне русло. Перший заступник голови облдержадміністрації доручив керівникам структурних підрозділів міської ради провести зустрічі з підвідомчими установами, підприємствами, організаціями і  пояснити людям, що відтепер в місті буде спокій і стабільність: “Жодних переслідувань керівників, які ще вчора змушені були під тиском брати участь в організованих акціях на підтримку колишнього мера, не буде. Люди мають відчути захист з боку влади і спокійно працювати”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *