Заява мера

Я, Чернівецький міський голова Микола Федорук, заявляю, що  чесно  служив і служу громаді , завжди стояв на захисті інтересів  Чернівців і чернівчан, свято беріг традиції  наших попередників.

Чернівці – толерантне місто, мешканці якого  шанують демократію і  закон.  Я мав надію, що депутати зрозуміють – у такому місті  не приживеться політика  шантажу,  брутального тиску, огульної критики і відвертої брехні. Я закликав до їх совісті, порядності.

Сподівався, що висновки правових інституцій, профільного Комітету Верховної  Ради, врешті голос громади,  змусить депутатів повернутися  в правове русло, припинити  протиправну вакханалію у сесійній залі. Але примарне відчуття безкарності  взяло у цих  обранців   гору над здоровим глуздом і совістю.

Публічно звертаюся до  голови  обласної адміністрації Михайла Папієва.  Точно знаю, що прямим вашим посадовим обов’язком було забезпечити дотримання  у місті Конституції та порядку. На жаль, Ви цього не зробили. Але Бог і буковинці Вам суддя.

Хочу відповісти усім тим, хто у ці дні паплюжив мою честь і гідність. Не тримаю каменю за пазухою.  Мені жаль цих людців, які задля  спроби усунути з посади мера, завдали такого удару іміджу нашого європейського міста. Мені соромно за тих наших чернівецьких і українських  журналістів, які спокусилися на такий заробіток. Але не маю сумніву, що народ вміє відрізнити зерно від полови і дати оцінку цій замовній інформаційній кампанії дискредитації.

Звертаюся до правоохоронних органів. Згадайте, панове,  про свої обов’язки,честь  і реагуйте на протиправні дії . На очах у всього міста невідомі особи розміщають біл борди без дозволу власників рекламних конструкцій, як вони про те публічно заявляють, а жодної реакції правоохоронців на це не має. Як не має реакції і на ті  бізнесові об’єкти, які без жодних дозволів, протиправно працюють у самому центрі міста, але їх не помічають .

Перед усією громадою заявляю, що жодних торгів із депутатами Чернівецький міський голова Микола Федорук не вів і не веде.  До депутатів у мене, як міського голови,  єдина вимога – повернутися у правове поле і працювати у відповідності до Конституції і законів України, виконати рекомендації Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. Міському голові жодної недоторканості від депутатів не потрібно. Я  захищений законом та громадою.

Користуючись наданим мені чернівчанами правом, вичерпавши усі правові шляхи впливу на депутатів, які ігнорують законодавство,  підтримую ініціативу громади про проведення місцевого референдуму  щодо дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради УІ скликання. Буду звертатися до Верховної Ради з проханням  прийняти таке рішення і дати  можливість чернівецькій громаді власними силами поставити крапку у цьому конфлікті.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *