Губернаторське крісло хитається

Не встиг ще Михайло Папієв оклигати від січневого штурму ОДА, як люди знову зібралися під її стінами з вимогою про відставку губернатора

DSC_0441

Коли Папієв заявив, що рішення про його відставку може вирішуватися лише на сесії облради, а, отже, заяву про відставку не напише, найактивніші протестувальники схопили та силою випхали його на вулицю. Люди пред’явили ультиматимум: або голова ОДА здає свої повноваження, або… а от що «або», більшість з присутніх, схоже, не знала.

Активісти під вигуки «Ганьба!» та «На коліна, скотина!» оточили Папієва своєрідним «колом ганьби». В нього навіть полетіло кілька яєць, але він вирішив не брати приклад з нашого президента і встояв на ногах.

Опісля цього на підмогу йому прибув головний міліціонер краю Олександр Демидов. На вимогу мітингувальників він дав письмову обіцянку, що буковинські міліціонери не їхатимуть на Київ і не братимуть участі у подіях на Майдані. (Утім, за чутками, яких деякі міліціонери навіть не спростовували, буковинські правоохоронці вже давно у Києві). Крім того, правоохоронець додав, що політичних переслідувань у Чернівецькій області не буде.

Папієв же оголосив, що підпише заяву про відставку лише в тому випадку, якщо мітингарі дадуть гарантію, що не застосовуватимуть насилля. Хотів був повернутися, щоби підписати заяву за своїм столом, але мітингарі вирішили: навіщо йому, бідолашному, вкотре підійматися сходами до себе в кабінет – і винесли для нього стіл просто на вулицю. З натовпу навіть кинули папір та кілька ручок: для такої справи не шкода канцелярських виробів!

Врешті-решт, багатостраждальний губернатор погодився і підписав заяву на ім’я президента просто в оточенні людей. У відповідь активісти підписали обіцянку, що насилля та перешкоджання роботі держустанов в області не буде. Усі три заяви були офіційно зареєстровані у приймальні Чернівецької ОДА у присутності журналістів та активістів.

DSC_0337

– Я ніколи не тримався за губернаторське крісло, – прокоментував ситуацію вже майже екс-голова ОДА для журналістів, – Я був на різних посадах і завжди виконував усі доручення, які давав мені президент. Сьогодні головне для мене, як і для президента – зберегти життя людей.

У підсумку можна сказати, що очільник нашого краю ще легко відбувся. Приміром, голові Волинської ОДА Олександру Башкаленку мітингарі подряпали обличчя та прикували його наручниками на сцені місцевого Євромайдану.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *