«Фронтовики» проти земельного «дерибану»

– Чинна міська влада та депутатський корпус намагаються протягнути у сесійній залі незаконні земельні рішення щодо виділення земельних ділянок собі і своїм ближнім, – заявив, коментуючи останню сесію у міськраді Олексій КАСПРУК, керівник фракції «Фронту Змін» під час прес-конференції.

– Останню сесію у міській раді я би назвав «дерибанною», на ній неодноразово було порушено чинне законодавство… Хто був у сесійному залі, міг почути цей опус, який сказав начальник юридичного управління Олександр Шиба, що «в принципі ми приймаємо це рішення з порушенням законодавства, але трішечки…» Так, за клопотанням депутата Дмитра Сірмана депутату Юрію Ткачуку було надано 15 соток в Садгорі, в дуже гарному місці, під будівництво. Орієнтовна оціночна вартість цієї ділянки – десь 150-200 тисяч гривень. Вона була вилучена з переліку земельних ділянок, які мали б виставлятися на земельний аукціон. Думаю, це був або розрахунок з депутатом за голосування, або ж на прикладі Ткачука спробували, чи пройде таке нахабне загарбання землі, – зазначив п. Каспрук.

Він також стверджує, що депутати намагалися також додатково виділити дві земельні ділянки загальною площею 2,5 га двом садівничим товариствам.

– І це не зважаючи на те, що є рішення виконавчого комітету минулого року, яким заборонено додатково виділяти садовим товариствам землю, яка за генеральним планом переходить у житлову зону. Тобто, це була класична схема отримання землі під забудову без черги, аукціонів, конкурсів. Проте ще до сесії ми обурилися таким рішенням, тому на виконкомі за два дні до сесії воно було терміново зняте…

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *