Епідемія. Заборонено роботу комп’ютерних клубів та центрів, інтернет-кафе на перід карантину у навчальних закладах Чернівців

Заборонити роботу комп’ютерних клубів та центрів, інтернет-кафе на період карантину у навчальних закладах вирішено 2 листопада на спільному засіданні міської надзвичайної протиепідемічної комісії та міського штабу з протидії епідемії грипу. Таке рішення прийнято з метою упередити можливість поширення вірусної інфекції серед дітей та молоді, яка найчастіше користується послугами цих закладів.

Керівникам закладів ресторанного господарства рекомендовано обмежити роботу до 21.00.

Керівників закладів торгівлі, у першу чергу, супермаркетів та продуктових ринків, а також перевізників усіх форм власності попереджено про необхідність забезпечити дотримання маскового режиму не лише їх працівниками, а й потребу розмістити на території своїх об’єктів оголошення для споживачів проте, що їх обслуговуватимуть лише за наявності масок.

Сформовано рейдові бригади, які перевірятимуть дотримання маскового режиму підприємствами і організаціями у різних галузях. Зокрема, виконавчі органи районних рад перевірятимуть дотримання епідемічних вимог закладами торгівлі ( магазини, супермаркети) та сфери побуту ( перукарні, різні майстерні ), працівники департаменту економіки – ринки та мікроринки, департамент ЖКГ – комунальні підприємства , в т.ч. транспортні.

Вирішено також звернутися до обласної надзвичайної протиепідемічної комісії з клопотанням про виділення міським комунальним лікувальним установам медичних препаратів та засобів, які надходять в область централізовано за рахунок державних поставок, а також за рахунок благодійної та спонсорської допомоги. Міський штаб також інформуватиме уряд про те, що гуртові фармацевтичні бази не виконують замовлення операторів місцевої аптечної мережі на поставку протигрипозних та противірусних препаратів, пропонують їх у мізерній кількості та за цінами, які перевищують ті, що затверджені Кабміном.

Прес-центр Чернівецької міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *