Епідемія. Водіїв громадського транспорту попереджають про відповідальність за недотримання маскового режиму

З 30 жовтня у Чернівцях масковий режим запроваджено у всіх видах громадського транспорту – тролейбусах, автобусах та таксі.

Перевізники попереджені про необхідність проведення після кожного рейсу дезинфекційної обробки салонів автобусів, тролейбусів на кінцевих зупинках маршрутів, постійно здійснювати медичний (санітарний) післярейсовий огляд водіїв.

Усі водії громадського транспорту, незалежно від форми власності перевізника, зобов’язані дотримуватися маскового режиму. Відповідальність за дотримання маскового режиму несе як водій пасажирського транспортного засобу,так і керівник підприємства-перевізника.

Міський штаб звертає особливу увагу таксистів на необхідність дотримання маскового режиму. Водії таксі, які порушуватимуть цей режим, притягатимуть до відповідальності .

Міський штаб закликає чернівчан інформувати випадки порушення маскового режиму водіями громадського транспорту за телефоном 551404, вказуючи вид та номер транспортного засобу , водій якого порушує масковий режим, а також дату та час, коли було зафіксовано порушення.

Міський голова Микола Федорук зустрівся з керівниками служб радіо- таксі. Він звернувся до них з проханням взяти під особистий контроль дотримання водіями таксі маскового режиму в умовах епідемії, а також проведення дезінфекцій салонів автомашин.

Керівників служб таксі закликано посилити контроль за станом здоров’я водіїв, проведення передрейсових медоглядів.

Усі таксисти отримали пам’ятки про профілактику грипу та ГРВІ.

Міський голова запропонував диспетчерам служб таксі під час прийому замовлень інформувати потенційних пасажирів про необхідність дотримання маскового режиму, а водіям у бесідах з пасажирами – пропагувати профілактичні заходи, не допускати розповсюдження чуток,які не підтверджені інформацією міського штабу протидії грипу та ГРВІ .

Прес-центр Чернівецької міської ради

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *