Ендуро: справжні чоловіки на справжніх мотоциклах

Принаймні так вважають учасники ІІ етапу Чемпіонату України з ендуро, який минулими вихідними пройшов у буковинських Карпатах. Назва спортивної дисципліни походить від латинського «витривалість» і позначає багатоденні мотогонки на дорогах із різним покриттям із складним, в тому числі гірським рельєфом. Відповідно, мотоцикли теж мають бути… витривалими.

Участь у змаганнях взяли  52 гонщики з усіх куточків України, які долали круті підйоми гірської траси протяжністю 55 км.

File0068

Цього разу екстремали стартували на перевалі Німчич. Свої корективи у змагання внесла й погода: через проливний дощ першого дня гонок траса подекуди була зіпсована  зсувами. Другий день змагань виявився для спортсменів більш сприятливим: погода була на їхньому боці й ганяти було легше.

Та, незважаючи на перешкоди, за словами організатора та учасника змагань Олега Скрипникова, ІІ етап Чемпіонату України з ендуро пройшов на найвищому рівні. Після видовищних дводенних перегонів мальовничими буковинськими Карпатами визначилися переможці та призери.

Перемогу в класі Е-3 здобув Валерій Доценко (Севастополь). У класі Е-2 переміг  львів’янин Денис Присяжнюк,  у класі Е-1 переможцем став спортсмен з Косова  Михайло Голинський.

File0065

У командному заліку перемогу виборола команда «Вайлд Байкер Ендуро» з Івано-Франківщини, срібло здобула львівська команда ГОСК «Драйв», а бронзовим призером стала команда «КТМ-Севастополь».

Кубки, грамоти та цінні подарунки переможцям та призерам змагань урочисто вручив президент автоклубу «Буковина», народний депутат України Геннадій Москаль.

ІІІ етап Чемпіонату України  з ендуро відбудеться 10-12 серпня 2013 року в с. Білі Ослави Надвірнянського району Івано-Франківської області.

Галина Єреміца, спеціально для «Версій»

 

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *