Електронні ключі до зручного звітування

Від лютого 2010 року усі роботодавці (юридичні та фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності, які використовують працю найманих працівників) повинні щомісяця подавати звіт до Пенсійного фонду за попередній календарний місяць за новою формою (щомісячна персоніфікація).

Страхувальники, в яких застрахованих осіб понад 10, обов’язково мають подавати звіт і в паперовому, і в електронному вигляді.

Коли ж звіт подається з використанням електронно-цифрового підпису (ЕЦП), страхувальник має право не подавати звіт у паперовому вигляді, а просто відправити його через Інтернет.

Електронна форма звітності має значні переваги для бухгалтерів та керівників підприємств:

■ скорочується час підготовки звітів – приблизно в 3-4 рази;
■ зменшується кількість помилок у звіті, як наслідок, виключається можливість нарахування штрафних санкцій;
■ відпадає необхідність у відвідуванні територіального органі ПФУ і щомісячному стоянні в чергах;
■ немає необхідності у підтвердженні даних у паперовому вигляді;
■ відсутня потреба стежити за змінами у формах звітності.

Технологія подання звітів в електронній формі дуже проста та зручна для страхувальника, а належним чином оформлений електронний документ має таку ж юридичну силу, як і паперовий. Чинним вважається останній варіант електронного (або паперового) звіту, поданого страхувальником до закінчення визначеного законодавством терміну подання відповідної звітності.

В Чернівецькій області працюють два філіали акредитованих в Україні центрів сертифікації ключів, які надають відповідні послуги:

■ Центр сертифікації ключів ТОВ «Український сертифікаційний центр», м.Чернівці, вул. Гайдара, 1-Е, оф.214, тел. 03722-7-25-36 ;
■ Чернівецька філія ТОВ «Арт-мастер» (Центр сертифікації ключів «МАSТЕRКЕУ»), м.Чернівці, вул.Комарова, 13-А, готель «Черемош», тел. 0372 54-53-61.

ГУ ПФУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *