Дощі на Буковині ….

Протягом трьох днів випала майже місячна норма опадів
Погодник

Упродовж кількох останніх днів дощило та суттєво похолоднішало. Зміни з палючої спеки на доволі прохолодну як для літа погоду спричинив чорноморський циклон, під впливом якого опинилася Буковина. Холодніше стало й у центрі України та на сході. Проте, синоптики заспокоюють: нічого аномального тут немає, бо ж унаслідок глобального потепління клімат змінюється на всій планеті.

Від 12 до 15 серпня в нашій області випала майже місячна норма опадів. Проте непокоїтися про ймовірність паводків поки не варто, кажуть метеорологи. Наразі дощі тільки на користь: на них уже давно чекали аграрії, до того ж від спекотних температур і посухи зміліли русла річок, а рівень води в криницях знизився до мінімального. Тож у разі, якщо дощі протримаються ще кілька днів, рівень ґрунтових вод і річкових басейнів підніметься до норми, оживе і спрагла вологи городина.

Синоптичні прогнози свідчать, що від 16 до 19 серпня ще дощитиме, а в наступні дні випогодиться: 20-22 серпня буде ясно, зрідка небо захмарюватиметься, температура повітря становитиме 17-27 градусів тепла, 23-24 серпня – сонячно, без опадів, повітря прогріється до +27 градусів. Тож літо триває та радуватиме ще сонячною погодою й притаманним цій порі року теплом.

Максим КЛИМЕНКО, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *