До 2030 року кількість хворих на слабоумство у світі подвоїться

Кількість хворих на слабоумство (деменцію) у світі збільшиться у два рази до 2030 року. Відзвітувала Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ). За їхніми даними у світі на деменцію страждають понад 35 млн. осіб.

Деменція – це набуте недоумство, стійке зниження пізнавальної діяльності з втратою, в тій чи іншій мірі, раніше засвоєних знань і практичних навичок та утрудненням чи неможливістю придбати нові.

Експерти організації прогнозують, що до 2020 року кількість таких пацієнтів подвоїться, а до 2050 – зросте майже у три рази і перевищить 115 мільйонів.

Згідно зі звітом, навіть у розвинених країнах від 50 до 80 % випадків деменції залишаються не виявленими. Державні програми діагностики слабоумства та медичної допомоги таким хворим застосовуються лише у восьми країнах світу.

Нині 58 % хворих на деменцію є жителями країн, що розвиваються. За прогнозами ВООЗ, до 2050 року на частку таких держав припаде більше pчччччччччччч% пацієнтів, які страждають на слабоумство.

Пацієнти, що страждають на хворобу Альцгеймера, становлять від 20 до 70 % усіх хворих на деменцію залежно від їх статі та вікової категорії.

Хвороба Альцгеймера – це захворювання головного мозку, що проявляється прогресуючим зниженням інтелекту.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *