Депутати пропонують збільшити податок для бездітних

Депутат від Партії регіонів Ярослав Сухий і депутат від НУ-НС Катерина Лук’янова зареєстрували у Верховній Раді законопроект, яким пропонується збільшити податок на доходи для бездітних, – повідомляє ВВС України.

Законопроектом пропонується обкладати податком на дохід в розмірі 17% (при діючій ставці 15%) осіб, що досягли 30-річного віку та не мають дітей.

Водночас у разі, якщо людина має трьох або чотирьох дітей, найменший з яких досяг 3-річного віку, ставка зменшується до 10%. Для батьків п’ятьох або більше дітей, згідно законопроекту, податок становитиме 5%.

Необхідність впровадження таких заходів зумовлена «тенденціями до зниження народжуваності», у зв’язку із якими «за два роки населення України зменшилось на 365, 2 тисячі осіб», йдеться у пояснювальній записці.

Таким чином, автори поправок фактично пропонують повернутися до системи податку на холостяків, одиноких та бездітних громадян, що застосовувався протягом більше 50 років до розпаду СРСР. У європейській практиці таких норм немає.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 коментарі “Депутати пропонують збільшити податок для бездітних”