«Чумак» дурить: мінздоров’я не рекомендувало в їжу майонез

Найбільше буковинські антимонополісти припинили порушень, допущених суб’єктами господарювання, які займають монопольне (домінуюче) становище на соціально значимих регіональних ринках. Зокрема, це послуги з оформлення та реєстрації прав власності на нерухоме майно (Сторожинецьке, Новоселицьке комунальні районні та Герцаївська філія комунального обласного бюро технічної інвентаризації), платні медичні послуги (Кіцманська, Сторожинецька та Новоселицька центральні районні лікарні) та послуги з доступу операторів телекомунікацій до інфраструктури житлових будинків (Комунальні житлові ремонтно-експлуатаційні підприємства №5, №6, №9 та ПП «Санітарія»).

Від січня по червень були припинені дії за ознаками зловживання монопольним становищем такими підприємствами, як «Чернівціобленерго», «Чернівціводоканал», «Екотрансгаз», «Метро Кеш енд Керрі Україна», «Альфа-Петрол», «Спецкомбінат», «Автогазпром» та інші.

А за результатами дослідження, розглянуто справу та оштрафовано на 50 тис. грн.  одного з найбільших виробників продуктів харчування – ПАТ «Чумак» (Херсонська область) за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення на упаковках майонезів торговельної марки «Чумак» неправдивої інформації про те, що майонез «Схвалено Міністерством охорони здоров’я України». А це, як відомо, вводить в оману споживачів. У даний час відділення  розглядає аналогічну справу проти потужного виробника соків та нектарів ТОВ «Сандора».

Для оперативного виявлення та припинення порушень Законів України «Про захист економічної конкуренції» та «Про захист від недобросовісної конкуренції» у відділенні постійно діє пряма «гаряча» лінія  (0372) 55-46-80.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *