Чому земля для Обленерго майже безкоштовна?

Таку дивовижну преференцію від української держави отримав росіянин Бабаков, якому фактично належить не тільки Чернівецьке обленерго, а й кілька інших. На це звернула увагу депутатська контрольна комісія Сторожинецької райради, очолена Олександром Босовичем, а також відповідна і теж створена на вимогу депутатів контрольна комісія обласної ради.

Депутатський запит «Чому «Чернівціобленерго» не сплачує податок на землю?» Босович надіслав до Сторожинецької податкової служби й отримав таку відповідь: Мовляв, Обленерго володіє землею на правах постійного користування і торік за 8,5 га це підприємство сплатило 15 513 грн. земельного податку.

– Натомість простий підприємець за рік сплачує до бюджету за 1 гектар 20 тис. грн.– справедливо обурювався депутат під час виступу на засіданні БГО. – Крім того, 8,5 гектари – це далеко не вся земля, що перебуває  в оренді власника-монополіста, є ще чимало не облікованої під стовпами, трансформаторами тощо.

Учасників засідання, як, зрозуміло, й рядового читача, не може не зацікавити, чому та за які заслуги власник підприємства-монополіста має податкові пільги від чужої держави? (Хіба що Україна дуже багата й не потребує грошей!!!)

На жаль, ні податкова, ні представники влади дати відповідь на це питання не можуть. Або ж не хочуть. Бо апелюють до законодавчої неврегульованості. У цьому випадку, за логікою,  треба питання врегулювати, але для цього зверхникам районів та області треба звернутися до керівництва держави. Пенсійний Фонд за це точно подякував би….

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *