Чому інтереси пенсіонерів і підприємців не збігаються

Олег Олександрович ВІКСІЧ, пенсіонер, мешканець кв.3 буд. 9 по вул. братів Руснаків

Дуже хочеться дізнатися, чому інтереси виборців-пенсіонерів для народних обранців завжди менш важливі, ніж інтереси колег-бізнесменів. Нещодавно переконався у цьому на «власній шкурі».

Справа у тому, що власник кафе-бару «Корида» на вул. братів Руснаків, 7, у минулому футболіст, а нині підприємець Михайло, задумав розширити свої торговельні площі. Тож вирішив загарбати і спільний внутрішній двір житлового будинку №9 по вул. братів Руснаків та редакції обласного телебачення (буд. №5 на вул. І.Вільде).

Усі три будинки мають вихід у цей двір на випадок пожежі, однак використовується він для перекурів відвідувачів та персоналу кафе, а також для складування сміття: відходи будматеріалів не вивезені ще від часів будівництва, до них постійно додаються недопалки та порожні пляшки.

Обурені мешканці відмовилися спокійно спостерігати за витівками колишнього футболіста і загородили двір, рятуючись від спроб його самозахоплення. Тут на арені з’явився депутат міської ради Валерій Сарафінчан.

Відкрито лобіюючи інтереси свого товариша по спорту та бізнесу, «народний обранець» «кришував» не лише знесення паркану, але й балкончику третьої квартири будинку №9, в якій я проживаю. Балкончик я не міг узаконити роки, хоча він нікому не заважав, бо виходив у закритий з усіх боків двір-«колодязь», побудований з метою прибирання двору та благоустрою прибудинкової території.

Усі мешканці будинку (9 квартир) «за» прибирання у дворі і підтримання його в озелененому, належному стані і «проти» будь-яких розважальних закладів чи закладів громадського харчування у нашому дворі.

Довідка:

• Земля у спільному дворі будинків №7 (кафе-бар «Корида») та №9 (житловий) на вул. братів Руснаків та будинку №5 на вул. І. Вільде (редакція обласного ТБ) не належить нікому і не може бути передана ні у власність, ні в оренду (довідка департаменту містобудівного комплексу та землевпорядкування міської ради).

•Будинок №7 на вул. братів Руснаків – пам’ятка архітектури. Хто дав дозвіл на облаштування в цьому будинку кафе-бару, вивіски на фасаді, пробивання стіни фундаменту для облаштування пожежного виходу – невідомо.

У зв’язку з цим, дуже хочеться дізнатися:

1. Невже розширення торговельних площ барів залишилося єдиною проблемою в місті, якою повинні перейматися депутати?

2. Доки лобіювання бізнес-інтересів депутатами міської ради не визнають корупцією в Чернівецькому УМВС

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *