Для щастя жінці потрібен чоловік

Один філософ казав: «Для щастя жінці потрібен чоловік, а для нещастя – вистачить і нареченого». Часто, вітаючи жінок, ми говоримо заяложені до полиску слова: «Бажаю тобі простого жіночого щастя!». Говоримо, самі не розуміючи того, скільки протиріч закладено в цій незатійливій фразі.

По-перше, слово «просте» неможливо вмістити в набір якихось визначень. Це настільки розлоге поняття, що зрозуміти його інколи буває важко. Що означає «просте»? Любов, успіх, слава, чи просто секс, благополуччя в сім’ї, чи просто наявність коханого чоловіка? Іноді жінки самі не можуть збагнути, чого хочуть досягнути. А зі щастям – взагалі суцільна плутанина! Жінка часто усвідомлює, що навіть кілька годин (днів, тижнів) тому вона пізнала своє справжнє щастя.

По-друге, що означає «жіноче» щастя? Хіба буває чоловіче?! А якщо буває, то як їх розрізняти? Не вірю, що щастя має якісь гендерні ознаки.

Тож, чого хочуть жінки? Вони бажають, щоб їх любили. Жінка без кохання неможлива. Причому, важливо, щоб їх не лише ми, чоловіки любили – для повноцінного щастя вони повинні й самі переживати це почуття – відповідати нам взаємністю.

Жінкам потрібна сім’я. Бажано повна, в якій є чоловік і діти – але не в якості статистів, а в гармонійно діючому ансамблі. Сім’я – одне з місць реалізації жінки, так склалося історично.
Для жінки неважливі безсмертні багатства, амбіції. Вона просто бажає достатку в сім’ї і того, щоб не думати про виживання в злиднях, про підрахунок кожної копійки… Найцінніше для жінки – коли вона може дозволити собі купити щось для душі.

З упевненістю скажу: наші жінки – найкращі і заслуговують на таке жіноче щастя, якого самі бажають!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *