Судові війни проти журналістів Буковини

Новый рисунок (1)

Розгляд справи за позовом до газети «Версії» відбудеться сьогодні, 4 вересня, у Шевченківському районному суді м. Чернівців

Позивач вимагає від засобу ма­сової інформації спростувати недо­стовірну, на його думку інформацію, розміщену на шпальтах газети. Пу­блікація відтворювала перебіг прес- конференції, влаштованої батьками вбитого у 2012 році чернівчанина Олександра Савки. Позивачу не спо­добалося, що його назвали «вбивцею» у матеріалі журналіста «Версій», хоча це була пряма цитата зі слів тодішнього начальника міліції Буковини Миколи Харабари. Під час сьогоднішнього судового засідання за клопотанням відповідача вислухають свідків – роди­чів вбитого Олександра Савки й свідка самого вбивства.

Минулого тижня завершився апеляційний суд у справі за позовом того ж Агаларова до газети «Букови­на» про відшкодування матеріальної шкоди в сумі 20 тис. грн. На засіданні представник Агаларова заявив про відмову від позовних вимог. Обґрун­тував це тим, що в Україні точиться війна. Журналісти ж вважають, що суд «Буковина» виграла завдяки високопрофесійним та невтомним адвокатам – Валентині Софяк і Тетяні Рудницькій, які були захисниками у кількох резонансних справах проти різних ЗМІ та журналістів Буковини.

Минулої п’ятниці у Шевченків­ському райсуді м. Чернівців відбулося судове засідання у справі за позовом заступника прокурора Чернівецької області Станіслава Банчука до те­леканалу ТВА та журналіста Івана Гончарюка про захист честі, гідності та ділової репутації. Позивач до суду не прийшов, надіславши пояснення, що він у відпустці. Захисник пози­вача теж не з’явився, мовляв, він у відрядженні в іншій справі. Жодних підтверджувальних документів пози­вач та його захисник з цього приводу не надали. Відтак суд не відбувся. Суддя винесла ухвалу витребувати від позивача та його захисника під­тверджувальні документи про при­чини неявки в суд і перенесла судове засідання на 15 вересня.

Крім згаданих, на Буковині три­вають судові процеси за позовами до низки інших ЗМІ.

Галина ЄРЕМІЦА, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *