Чернівці увійшли до п’ятірки найспортивніших міст України

Централізоване водопостачання та водовідведення з 1 серпня подорожчають на 33 копійки – до 4,60 грн за 1 куб. м. Таке збільшення тарифу на послуги ДКП «Чернівціводоканал» для населення, МКП «Чернівцітеплокомуненерго» та котелень, що забезпечують теплопостачання житлових будинків, а також для двох комунальних лазень – МКП «Нептун» та «Дельфін» пояснюється подорожчанням усіх складових собівартості цих послуг.
Як повідомив заступник директора ЖКГ Ярослав КУШНІРИК, розрахунки отримали позитивні висновки в Державній інспекції з контролю за цінами в Чернівецькій області. Фактично для одного мешканця з 1 серпня витрати на ці послуги зростуть на 1,40 грн на місяць, а в доході сім’ї з чотирьох осіб, де двоє працюють і отримують середню за розміром зарплату, вони становитимуть 3,5-3,8%.
Для бюджетних установ цей тариф становитиме 7,32 грн за 1 куб. м, інших споживачів – 9,55 грн за 1 куб. м.
У складі тарифу: 30,1% – витрати на електроенергію, 32,4% – витрати на зарплату, 12,2% – відрахування на зарплату, 5,5% – амортизація, 2,8% – витрати на реагенти, 3,7% – витрати на паливно-мастильні матеріали, 2,3% – податки, 4,4% – загальновиробничі витрати, 6,5% – інші статті витрат.
Довідка:
Вищі, ніж у Чернівцях, тарифи на водопостачання та водовідведення вже діють: в Луганську – 6,66 грн, Ужгороді – 4,84 грн, Кіровограді – 4,66 грн за 1 куб. м.
У Львові цей тариф становить 3,72 грн за 1 куб.м.
Забезпеченість населення лічильниками на воду в Чернівцях становить 65%.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *