Чернівці мають нову книгу про свою історію

Відтепер усе написане про Чернівці презентуватимуть у ратуші

Довгоочікувану книгу «CZERNOWITZ: історичні вулиці, будинки та видатні особистості: урбаністичні есеї» презентували у ратуші у четвер, 22 жовтня. 

Книга веде читача вулицями Чернівців, зауважуючи на історії, ахітектурі і долях мешканців. Присвячена праця пам’яті краєзнавця, історика Ігоря Чеховського, якому напередодні презентації саме виповнилося б 55 років. Лише 55…
Автори – директор Муніципальної бібліотеки імені А. Добрянського Леся Щербанюк та львівський журналіст Ігор Мельник, автор художнього оформлення Олег Любківський, літературний редактор Інга Кейван розповідали про те, як народилася ідея видання, як писалася книга, які постали труднощі при роботі з архівними матеріалами, адресними книгами, топографічними картами, кадастровими записами… Матеріал збирався більше п’яти років. Вивчені були й уже наявні дослідження: неможливо ж пройти мимо робіт Р.Кайндля, сучасних істориків О.Масана й І.Чеховського, архівознавця М. Никирси. Але більша частина матеріалу – першопрочитання історії Чернівців.

Симпатію викликав і виступ мера, Олексія Каспрука, який висловив радісне сподівання читача на зустріч із загадками й таємницями рідного міста. І пообіцяв подальшу підтримку таким виданням, які працюють «на славу Чернівців».

Перший примірник з накладу презентованої книги Олексій Каспрук вручив дружині і сину Ігоря Чеховського.

Книга видана у видавництві «Друк Арт», від видавництва з нею працювала літературний редактор Людмила Звенігородська.

Може, найцікавіше висловився журналіст і історик Юрій Чорней, якому рукопис подавали на рецензію. На презентації він виступив зовсім не як рецензент, а просто як першочитач і як чернівчанин, що знайшов у презентованому виданні майже доленосні для нього подробиці про будинок, у якому мешкає сам він зараз…

Таке видання у Чернівцях обов’язково знайде свого читача.

IF

IF

IF

IF

IF

IF

IF

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *