ЯК КОЛОДУ НЕ ТАСУЙ… А КОЗИР НЕЗМІННИЙ або За кого не голосуй – все одно виграють гроші… Частина – 4

Уже цієї неділі ми обиратимемо депутатів до місцевих рад. І оскільки для більшості назви нових партій та обєднань нічого не говорять, а передвиборні програми кандидатів прочитати просто ніде, пропонуємо короткий огляд найбільш цікавих партій і персонажів, які прагнуть до влади на Буковині, аби люди хоч якось розібралися у купі політсил, округів і персон…

Дует, тріо та інші політичні ансамблі…

Переходимо до нових і не дуже нових партій-середнячків, які залучили двох-трьох «великих гравців», які й роблять «обличчя» виборчому списку:

Радикальна партія Олега Ляшка, яка різко втратила популярність. Першим кандидатом до обласної ради тут значиться нині безробітна, а в недалекому минулому журналістка каналу «Чернівецький промінь», екс-директорка кінотеатру «Чернівці» Інга МАКОВЕЦЬКА. Ця пані намагалася стати нардепом від Путильщини та Вижниччини на минулих виборах. Компанію їй склали журналіст Іван Агатій, екс-голова Заставнівської РДА – нині спеціаліст Заставнівської райради Леонід Гольцов, дружина цього ж пана Гольцова Олена й лікар-офтальмолог Вижницької ЦРЛ Богдан Гришин-Грищук. Останній не привернув би до себе уваги, якби у списках об’єднання «Самопоміч» ми не знайшли Ольгу Богданівну ГРИШИН-ГРИЩУК, яка у свої 24 роки (тобто через 2 роки після закінчення університету) керує Облцентром соцслужб для сім’ї, дітей та молоді. До міської ради список «ляшківців» виглядає убого, а очолює його військовослужбовець Сергій КОЗАК.

Місцевий «УКРОП» теж родить поки що не надто рясно. До обласної ради партію веде доцент кафедри онкології та радіології Буковинського державного медичного університету Ігор МАЛИШЕВСЬКИЙ. У списку кандидатів ще й скандально відомий директор Інституту післядипломної освіти вчителів Григорій БІЛЯНІН, який колись навчав двох інших кандидатів: «співочого депутата облради» Віталія Ткачука (нагадаємо, в минулому він очолював молодіжну організацію партії Сергія Тігіпка) і начальника Хотинської об’єднаної державної податкової інспекції Вадима КОМОВА (Віталій і Вадим навчалися в одній групі в інституті). Тут же у списках і батько Віталія, Василь ТКАЧУК, ще один колишній голова Вижницької РДА, а до того начальник управління з питань спільної власності Чернівецької обласної ради та начальник екоінспекції в області. До речі, усі ці четверо товаришів йдуть і до міської ради, причому першим кандидатом –Віталій Ткачук, а компанію їм складають учасники АТО та ще один колишній директор кінотеатру «Чернівці» і депутат міської ради Руслан ПРОКОПЬЄВ.

Як не дивно, але партнерка Віталія Ткачука у його співочих «потугах» Анна ДОМАНСЬКА обрала для себе іншу партію – «Сила людей». До облради цю партію веде усунутий мер Новодністровська Руслан ПАНЧИШИН. Тут же журналісти Юрій Левчик (ТРК «Чернівці») та Мар’яна Кобеля (ТВА). У цій же компанії перебував і «заметений» за хабар громадський активіст і, як він сам себе називав, правозахисник Олексій КРИКЛИВЕЦЬ. До міської ради першим кандидатом від партії є адвокат Філіпп КОКОШ.

Виключно до міської ради йде «Авто-майдан», очолюваний Олексієм КОЛОМІЙЦЕМ. Тут же його 24-річний син Анатолій та тимчасово непрацюючий Олександр ПЕСТОВ (ще один одногрупник Віталія Ткачука та Вадима Комова).

Закривають «концерт» місцеві «свободівці» та «Самопоміч». «Свободу» до облради очолює незмінний Віталій МЕЛЬНИЧУК. Тут же – одіозна депутатка Олена КАЛМИКОВА (та, яка перефарбувала картуші левів у синьо-жовтий), директор департаменту екології та туризму Чернівецької ОДА Ярослав КОГУТЯК, заступник голови Глибоцької РДА Ілля ЛОПУЛЯК, директор  ПП «Полюс-Буд» Віктор КРОХМАЛЬ (його дочка, журналістка ТВА Олена Крохмаль балотується від цієї ж партії до міської ради) та ще безробітні. Ці ж товариші, перетасовані на інші дільниці, йдуть і до міської ради, де першим номером записаний заступник начальника Державної екологічної інспекції в Чернівецькій області Микола СОБКО.

«Самопоміч» має не йти, а бігти до облради, адже номером першим туди рухається Іван ГЕШКО, голова тервідділення НОК. З ним у команді ще один відомий місцевий «спортсмен» Григорій МАЗУРАШУ і ціла компанія журналістів: Мирослав Шевчук, Андрій Романцов, Даніела Галак, Ігор Соломон. Хто з журналістів не балотується сам, відправив у список дітей: В’ячеслав Мигалюк – сина Радомира, а Петро Кобевко – доньку Ольгу. До міської ради партія не йде.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *