Чернівецький альпініст привітав рідне місто з вершин Паміру

коммунізма подписан

Для чернівецького альпініста Олександра ПАЛАМАРЮКА гори стали другою домівкою. Цього року він разом з товаришем із Росії піднявся на одну із найсуворіших вершин планети – гору Мак-Кінлі в Арктиці. Але після завершення подорожі довго відпочивати не міг: гори кликали, і в серпні цього року відправився у нову експедицію.

Цього разу – до двох найвищих вершини Таджикистану, розташованих у масиві центрального Паміру – Піку Комунізму (7495 м) та Піку Корженевської (7105 м).

– Два тижні ми йшли до базового табору через гірські ріки, перевали та крижини, –розповідає Олександр, який нещодавно повернувся з подорожі. – На цих піках існує постійна небезпека сходження лавин і каменепадів. Та й саме сходження надзвичайно складне. У нелегкій дорозі ночами рятувала лише електронна книга на мобільному.

пик коржаневской подпподписан

– Свої сходження я присвятив рідним Чернівцям. Це свого роду подарунок на його 606-річчя, – додає альпініст.

Найцікавіші миті своєї подорожі Олександр фіксував на камеру телефону. Понад 20 світлин з подорожей чернівецького альпініста усі охочі можуть побачити у «Найкращій кав’ярні на розі Університетської та Сковороди». Виставка триватиме ще кілька тижнів.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *