Чернівецькі геофізики мали рацію: Чернівці таки потрясло. На 3 бали

25 квітня приблизно о 20.20 у Чернівцях зареєстровані поштовхи земної поверхні силою у 3-4 бали за шкалою Рихтера. Це відчули на собі мешканці як вул. Барбюса, Шолом-Алейхема (прилеглих до зсувонебезпечної зони), так і вул. Стасюка, пр.Незалежності. Диспетчери ГУ МНС у Чернівецькій області отримали також кілька повідомлень з Новоселицького та Хотинського районів.

«Версії» писали вже про те, що співробітники сейсмолабораторії ЧНУ прогнозували можливий значний землетрус на території області найближчим часом. Прогноз цей грунтувався на проявах так званих «передвісників», за термінологією вчених. Зазвичай на території міста щодоби реєструють 2-3 поштовхи силою в 1 бал. Так, 17 квітня в Чернівцях було зареєстровано 2 таких мікроземлетруси з епіцентрами на відстані 2 та 7 кілометрів від міста. А 24 квітня на території Чернівців було зареєстровано аж 7 поштовхів земної поверхні.

Пізніше стало відомо, що епіцентр землетрусу з силою 5,3 бали визначений в гірському масиві Вранча в румунській частині Карпат. У районі Кишинева та Одеси зареєстровано до 4 балів.

Опергрупи Чернівецького міського управління та районних відділів ГУ МНС повідомили, що руйнувань та пошкоджень будівель внаслідок земних поштовхів не зафіксовано. Жертв та потерпілих також немає. Чого не можуть ще сказати геофізики: чи був цей землетрус тим самим очікуваним значним, чи це знову-таки «передвісник».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *