Не дамо скалічити життя студентам, захистимо людей від репресій

Це нині наше завдання, – звернувся депутат обласної ради Руслан МЕЛЬНИК до своїх колег усіх рівнів після позачергової сесії обласної ради, яка не відбулася.  

У вівторок вранці, перед відкриттям позачергової сесії обласної ради, опозиційні депутати потрапили в халепу. Попри те, що лише у понеділок влада вела перемовини з опозицією і мала би, за словами депутата Михайла Павлюка, включити або додати до матеріалів сесії текст її звернення, у матеріалах сесії опинилося лише звернення провладної більшості.

Нагадаэмо, на вимогу депутатів голова облради п. Гайничеру підписав розпорядження про скликання 20-ї позачергової сесії, на розгляд якої винесли питання «Про звернення депутатів Чернівецької обласної ради VІ скликання до центральних органів виконавчої влади та жителів Чернівецької області».

– Та, попри свою присутність у сесійній залі, депутати від ПР, окрім двох, не реєструвалися для участі в сесії, – прокоментував голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян. – Кворуму не було, опозиція не має більшості в облраді. (Чомусь на сесії не було «свободівців» – ред.) Таким чином сесія Чернівецької обласної ради була зірвана.

– Це дуже безвідповідальна позиція влади: ми ж попередньо, усі фракції, зустрічалися і домовилися провести позачергову сесію й заслухати декілька питань, серед яких – прийняття звернень до Президента, КМУ, ВРУ. У кожного міг бути свій текст. Головне, сам факт – сесія депутатів, які реагують на ситуацію в державі, – каже депутат Михайло ПАВЛЮК.

Утім, замість сесії депутати провели збори, в яких взяли участь 30 осіб. Вони прийняли звернення, в якому вимагають добровільної відставки від уряду та президента, порушення Генпрокуратурою кримінального провадження проти міністра внутрішніх справ та всіх причетних до розгону Євромайдану, відставки голови та заступника голови облради. Вони висловили також недовіру голові Чернівецької ОДА та його першому заступнику. Депутатські збори закликали місцеві ради усіх рівнів утриматися від рішень, які можуть спричинити розкол і сепаратизм в Україні й вимагали негайного звільнення Юлії Тимошенко та припинення політичних репресій.

Своє рішення депутати оприлюднили перед мітингувальниками, які саме тоді зібралися перед будинком з левами.

– У цій непростій ситуації особлива відповідальність лягає на депутатів обласних і районних рад, – наголосив депутат-мажоритарник облради від Сторожинецького району Руслан МЕЛЬНИК. Депутат – слуга народу, то нехай виконує його вимоги. А не виходить – складай мандат. Депутати загалом мають бути в перших рядах протестувальників і мітингувальників. Тож і адмінпротоколи мають складати саме на них, а не на людей. Зважаючи на погрози прем’єр-міністра Азарова, мовляв, усім доведеться відповідати за скоєне, хочу наголосити: ми, депутати, захищатимемо народ. Звертайтеся до тих, кого обирали на своїх округах. Якщо хтось відмовить, шукайте іншого, моральнішого депутата. Адже навіть звірі найперше захищають свій молодняк, а ми дозволили побити наших дітей. Оскільки нині на євромайданах переважно студенти, наше завдання – не дати познущатися над ними та скалічити їм життя.

Людмила ЛЕБЕДИНСЬКА, «Версії»     

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *