Для всіх категорій споживачів природного газу з 1 липня 2015 року відбудуться зміни

Гарантованим постачальником природного газу в Чернівецькій області з 1 липня 2015 року буде ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ”
Що зміниться для населення (побутових споживачів), починаючи з 01 липня 2015 року?
1. Змінюється постачальник природного газу: нова юридична особа (ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ”), що здійснює виключно реалізацію природного газу (відносини купівлі – продажу).
2. Послуги з газопостачання надаватимуться споживачеві на підставі договору, що укладається між ним та газопостачальним (ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ”), і газорозподільним (ПАТ «Чернівцігаз») підприємствами відповідно до нової тристоронньої форми типового договору, який затверджено постановою КМУ від 05.07.2006 р. N 938 (в редакції постанови КМУ від 02.03.2015 р. N 74).
Доводимо до відома, що всі договори побутових споживачів, укладені ними з ПАТ «Чернівцігаз», припиняють свою чинність в частині постачання природного газу з 01.07.2015р.
3. У зв’язку з вказаними вище змінами, побутовим споживачам природного газу Чернівецької області необхідно в найкоротший термін звернутись до абонентського відділу ПАТ «Чернівцігаз» (каб. 215, вул. Винниченка, 9-А, м.Чернівці), або до відповідних дільниць ПАТ «Чернівцігаз» в районах області для укладення нового договору.
Для укладення договору про надання послуг з газопостачання побутовому споживачеві потрібно надати копії наступних документів:
• документ, що посвідчує особу споживача (для громадян України – паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (для осіб, недавно прийнятих до громадянства України); для іноземців та осіб без громадянства – національний паспорт або документ, що його замінює);
• довідку про присвоєння індивідуального ідентифікаційного номеру;
• технічний паспорт на будівлю;
• довідку про зареєстрованих осіб у квартирі, приватному будинку (довідка про склад сім’ї);
• документ, що підтверджує право власності на квартиру, приватний будинок або користування ними (витяг з реєстру прав нерухомого майна, договір купівлі – продажу, обміну, дарування, довічного утримання, свідоцтво про право на спадщину тощо);
• документ, що підтверджує право на отримання пільг;
• технічний паспорт газового обладнання (за наявності);
• технічний паспорт лічильника газу (за наявності лічильника).
4. Незалежно від того, чи укладено побутовим споживачем тристоронній договір, кожному побутовому споживачеві починаючи з 01.07.2015 р. буде відкрито новий особовий рахунок.
Побутовий споживач, який не уклав тристоронній договір про надання послуг з газопостачання, може дізнатися про новий особовий рахунок з квитанції (рахунку) на оплату за газ, через контакт-центр чи по телефону абонентського відділу.
5. Починаючи з 01.07.2015 р., оплата вартості послуг з газопостачання буде здійснюватися на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання нового постачальника природного газу – ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ”.
Банківські реквізити ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ” для зарахування від населення оплати послуг з газопостачання:
Отримувач платежу: ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ”, код ЄДРПОУ 39584988, рахунок зі спеціальним режимом використання № 26038300431446 у Чернівецькому облуправлінні АТ “Ощадбанк” України, МФО 356334.
З метою уникнення розбіжностей в частині розрахунків за спожитий природний газ станом на 30.06.2015 р. просимо Вас, шановні споживачі, до 30 червня (включно) повідомити показання газового лічильника на кінець червня особисто (каб.215, вул. Винниченка, 9-А, м. Чернівці) або будь-яким зручним для Вас способом: через контакт-центр за номером тел.(0372)-931-904, електронною поштою contact@cv.104.ua або через абонентський відділ, зателефонувавши (0372)-543-070, 543-069.
Що зміниться для суб’єктів господарювання починаючи з 01 липня 2015 року?
З 01.07.2015 року на території Чернівецької області постачання суб’єктам господарювання (промислові та комунально-побутові підприємства, фізичні особи-підприємці, бюджетні та релігійні організації тощо) здійснюватиме ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ”, яке отримало ліцензію на провадження такої діяльності (рішення НКРЕКП №1641 від 28.05.2015 р.).
Доводимо до відома, що всі договори суб’єктів господарювання, укладені ними з ПАТ «Чернівцігаз», припиняють свою чинність в частині постачання природного газу з 01.07.2015р.
У зв’язку із зміною постачальника газу, суб’єктам господарювання необхідно документально підтвердити факт розірвання (в частині постачання природного газу) попередніх договорів з ПАТ «Чернівцігаз», та одночасно звернутись до ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ” для укладення нових договорів на постачання природного газу з 01.07.2015 року (з урахуванням вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель»: для організацій та установ, закупівля газу якими проводиться за рахунок бюджетних коштів).
Для укладення договору на постачання природного газу за регульованим тарифом промисловим споживачам та бюджетним організаціям необхідно надати:
1. Лист (заява) на укладення договору (оригінал).
2. Статут підприємства (повний). Якщо повний статут за погодженням з постачальником газу не надається, то обов’язково надаються 1-ша, 2-га та остання сторінки, а також сторінки із розділами про повноваження вищого органу управління (загальні збори тощо) та виконавчого органу (директор тощо) в тому числі в частині укладання договорів з визначенням суми дозволеного для укладення договору.
3. Свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи (за наявності).
4. Довідка з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (за наявності).
5. Виписка (витяг) з єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців.
6. Свідоцтво платника ПДВ (за наявності) або витяг з реєстру платників ПДВ. В разі якщо, підприємство не є платником ПДВ, про це надаються відповідні підтвердні документи.
7. Свідоцтво платника єдиного податку (за наявності).
8. Наказ (витяг з наказу) про призначення керівника юридичної особи. У разі, якщо договір підписує не керівник юридичної особи, надається видана у встановленому законом порядку довіреність на підписанта із зразком його підпису та наказ на призначення цієї особи.
9. Документ, що підтверджує право власності на об’єкт споживача або договір оренди (у разі якщо споживач є орендарем майна) або іншого правовстановлюючого документу на об’єкт споживача.
10. Інформацію про очікуваний обсяг споживання природного газу на календарний рік з розбивкою по місяцях.
11. Довідку про відсутність заборгованості перед попереднім постачальником природного газу.
12. Технічну документацію на прилади обліку газу та газоспоживаюче обладнання:
– паспортні дані та режим роботи газоспоживаючого обладнання;
– паспортні дані та відомості щодо комерційних вузлів обліку природного газу (тип, марка, технічні характеристики тощо);
13. В разі необхідності – інші документи за вимогою ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ” або ПАТ «Чернівцігаз» .
Усі копії засвідчуються споживачем у встановленому законом порядку.
З метою економії часу на оформлення договору, споживачеві доцільно одночасно подати примірник договору з попереднім постачальником природного газу (договір з ПАТ «Чернівцігаз»).
У разі наявності заборгованості за спожитий природний газ перед ПАТ «Чернівцігаз», суб’єктам господарювання необхідно оплатити борг не пізніше 01.07.2015 року.
У випадку виникнення переплати необхідно у найкоротший строк у письмовій формі звернутись до ПАТ «Чернівцігаз» для вирішення питання щодо можливості повернення коштів згідно з умовами договору.
Банківські реквізити ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ” для зарахування оплати послуг з газопостачання від бюджетних організацій: одержувач платежу: ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ”, код ЄДР 39584988, рахунок зі спеціальним режимом використання № 26037301431446 у Чернівецькому облуправлінні АТ “Ощадбанк” України, МФО 356334.
Банківські реквізити ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ” для зарахування оплати послуг з газопостачання від промислових споживачів: одержувач платежу: ТОВ “ЧЕРНІВЦІГАЗ ЗБУТ” код ЄДР 39584988, рахунок зі спеціальним режимом використання № 26036302431446 у Чернівецькому облуправлінні АТ “Ощадбанк” України, МФО 356334.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *