Чернівецька війна за ТВА або Якщо ти не йдеш на збори, то збори прийдуть до тебе!

Василь Забродський і подружжя Пишних ніяк не поділять між собою телеканал ТВА. Так, 28 лютого співвласники телеканалу ТВА повідомили громадськість про усунення Василя Забродського «від будь-якого оперативного управління компанією». Проте пан Забродський одразу заявив, що це рейдерське захоплення каналу і пригрозив при цьому, що… стрілятиме в народних депутатів, якщо ті наступного разу знову спробують його «заблокувати» в службовому кабінеті.

Прес-служба прокуратури повідомила, зокрема, що до працівників міліції звернувся директор ТОВ «ТРК «ТВА» із заявою про те, що група людей без дозволу зайшла до приміщення телекомпанії, закрила за собою двері службового кабінету, де він перебував, та спонукала його до участі у зборах засновників товариства, перекривши вихід зі службового кабінету. При цьому, провівши збори, склали невідомі документи, чим їх сфальсифікували…

Далі – більше. 1 березня Забродський не зміг потрапити до бухгалтерії.

098

– Один із співзасновників телекомпанії ТВА, який є власником цих приміщень, що їх орендує телекомпанія ТВА, блокує роботу телекомпанії, не допускаючи працівників бухгалтерії до роботи, – емоційно коментував ситуацію Василь Забродський в оточенні міліції та автоматників Державної служби охорони. – Я планую зламати двері!

Проте невдовзі на таксі до місця події під’їхала інша співвласниця ТВА – Людмила Пишна з народними депутатами Андрієм Пишним та Максимом Бурбаком:

– Учора були збори компанії «СІТІ», співвласницею (51%) якої я є, і сьогодні були збори по компанії ТВА, – прокоментувала Людмила. – Ця людина (Василь Забродський – авт.) звільнена, усунена власниками від його обов’язків. А він не може заспокоїтись, учора на мене кидався з пістолетом!

Міліціонерам же, що потрапили поміж «двох вогнів», залишалося лише знизувати плечима. Бо покласти крапку в цьому корпоративному конфлікті може лише суд.

заброд

– Я стрілятиму і в народного депутата, і в будь-якого іншого злочинця. А потім піду палити їхні офіси, домівки і бізнеси. І сподіватимусь, що мої дії підтримає народ і ми очистимо Україну, – наголосив Василь Забродський у своєму Відкритому листі до Президента України та Генерального прокурора.

P.S. Шостого березня Чернівецький телеканал ТВА припинив мовлення.

– Я забарикадувався в приміщенні і здійснюю мовлення самостійно (в он-лайні на сайті, – авт.), – повідомив Василь Забродський. За його словами, готуючись до такого розвитку подій, 14 лютого він заснував свою власну телекомпанію «ТВА+» і зараз запропонував всім працівникам тут роботу! Щоправда, «ТВА+» не має ліцензії на мовлення…

 

– 10 журналістів звільнилося з телерадіокомпанії ТВА, – розповіла molbuk.ua новий директор телерадіокомпанії Тата Кеплер. – Вони написали заяви на звільнення 5-им березня, а підписав їх Василь Забродський, хоча такого права не мав, бо був уже звільнений… Але у нас є команда чудових талановитих молодих людей, які зможуть забезпечити вихід програм в ефір!

Ігор КОНСТАНТИНЮК, «Версії»

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *