Чернівчани створили перший в Україні онлайн-майданчик для допомоги армії

Відтепер доброчинники можуть, не виходячи з дому, не лише обрати, яку конкретно допомогу і якому бійцю АТО вони хочуть надати, а й простежити в режимі реального часу надходження коштів і надання допомоги.

 Перший в Україні онлайн-майданчик на краудфандинговій платформі ( тобто на принципі колективного збирання коштів для реалізації певного проекту) створили чернівецькі підприємці, які вже тривалий час допомагають бійцям АТО.

В Україні існують десятки волонтерських організацій з допомоги бійцям АТО. Та як зорієнтуватися в цьому тим, хто хоче допомогти армії: яку організацію обрати, яким чином здійснити допомогу – перерахувати кошти на придбання саме обмундирування чи одягу, харчів чи ліків, або ж на допомогу постраждалим в АТО чи родинам загиблих бійців, а, може, й іншим способом?
– Єдиного майданчика в інтернет-просторі України, де були б представлені ВСІ волонтерські організації, які перебувають у Єдиному реєстрі волонтерів, довіра до яких не спричиняє сумнівів і надаючи допомогу через які можна бути певним, що не натрапиш на шахраїв, не було, – розповідає Петро, підприємець. – Надто актуально це доброчинників, які живуть за кордоном, – адже вони не знають волонтерів особисто, не мають змоги відстежити, на що конкретно йде допомога, кому її надали.

Тому Петро з однодумцями вирішили створити онлайн-майданчик для допомоги бійцям АТО та їхнім родинам – місце, де зустрічаються потреби й можливості. Це сайт, на якому небайдужі люди можуть за участі волонтерів допомогти українським воякам, які мужньо боронять нашу батьківщину, та їхнім сім ям.

– Ми не є суб’єктом взаємин між військовими і тими, хто надає допомогу, та волонтерами. Ми лише місце, де вони ефективно взаємодіють, – пояснює Петро. – Наша мета – створити зручну перевірену базу даних для доброчинників з України та з-за кордону (передбачається англомовна версія). Водночас це платформа для волонтерів, на якій вони зможуть викладати найсвіжішу інформацію про потреби бійців. А головне – це перший ресурс, на якому, по-перше, кожний може онлайн обрати, на що саме перерахувати кошти і , по-друге, миттєво відстежити, чи додалися перераховані гроші до суми, призначеної для закупівлі, і, по-третє, після закупівлі волонтери звітують про те, що дійсно доставили допомогу бійцям АТО чи їхнім родинам (документи, фото, відео, свідчення військових).

Вл.інф.

Сайт («Братерство» (http://braterstvo.org) вже працює. Запрошуємо до співпраці волонтерські організації (повідомляйте про свої потреби, але й будьте готовими до того, що робота сайту передбачає звіт про кожну використану копійку) та благодійників, які можуть буди впевненими у абсолютній прозорості надання допомоги бійцям АТО.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *