СБУ повернуло речі Йосифу Зісельсу

Нещодавно у чернівецькому регіональному Управлінні СБУ відбулася непересічна подія:. громадянину України Йосифу Зісельсу передано речі, вилучені в нього радянським КДБ у середині 80-х у якості доказів його антирадянської діяльності. В переліку вилученого й повернутого 14 найменувань. Серед них фотокопії книг О.Солженіцина «Архипелаг ГУЛаг» і «Сухая рука», книги А. Амальріка «Просуществует ли Советский Союз до 1984 года»,  брошура «Помощь политзаключенным в СССР», ксерокопії твору Даниїла Хармса «Случай», журнали, фотографії, записники… В урочистій обстановці  усе це передане власнику.
Начальник відділу захисту національної державності Р.Осколов наголосив при цьому: – У незалежній Україні немає переслідувань за політичні чи релігійні погляди. Це відповідає демократичним принципам, які давно стали основою усього цивілізованого суспільства. Повернення переліченого власнику є яскравим прикладом цього.
Йосиф Зісельс із неприховуваним задоволенням оглядав рукописи, книги, брошури, через які в недалекому минулому двічі був засуджений. А наостанок, на знак подяки, гість подарував колективу Управління Служби безпеки книгу Бориса Хаймовича: «Дело рук наших для прославления. Росписи синагоги Бейт Тфила Беньямин в Черновцах: изобразительный язык еврейского мастера».
Прес-центр УСБУ в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *