як позбутися «весняних» проблем

Скромні рекордсмени –
часник, цибуля, квашена капуста і олія

Стомлюваність, апатія, головний біль, часті застуди та інші симптоми, які дошкуляють навесні, дуже часто є ознакою авітамінозу. Особливо організм потерпає від нестачі вітаміну С, бо цієї пори його вміст значно зменшився в багатьох овочах і фруктах щоденного споживання. Але якщо щодня їсти цибулю й часник, які містять велику кількість збереженого вітаміну С, зможемо отримувати його денну норму. Тому рекомендуємо салат з вітамінними, загальнозміцнювальними та антисклеротичними властивостями:
Цибулю дрібно нарізати і залити свіжим чи консервованим соком граната, настояти кілька годин у холодильнику. Завдяки такій приправі збільшиться вміст вітаміну С і зникне різкий запах. Салат можна буде споживати зранку з кашею або зробити бутерброд. Після такого сніданку відчуватимете бадьорість увесь день.
Цибуля – ще й дієвий гормонотропний засіб, бо поліпшує функцію надниркових залоз. Особливо корисна вона для чоловіків: поліпшує сперматогенну функцію. На сьогодні в Україні 25% неплідних шлюбів і в 70% випадків причина у порушенні діяльності чоловічої репродуктивної системи. Тому вживати цибулю  слід чоловікам будь-якого віку.
Рекордсменами збереження вітамінів є солодкий перець (навіть консервований) і квашена капуста.
Обмінні процеси залежать від настрою
Величезний вплив на здоров’я і зовнішній стан людини має її психоемоційний стан. Поганий настрій – ще не хвороба, сум – це лише стан. Але, коли він тривалий час домінує в психологічних реакціях людини, то може стати причиною серйозних порушень в організмі. Адже настрій людини має величезний вплив на обмін речовин. Тому оптимісти зазвичай рідше хворіють і швидше одужують. Тож із занепадницьким станом треба боротися.
Зокрема, настрій можна поліпшити за допомогою ефірних олій. У відновленні хорошого настрою першість належить бергамотовій олії. Її часто додають до чорного чаю. Окрім того, бергамотову олію можна використовувати як ароматичний засіб – за допомогою аромалампи. Аромалампу можна замінити блюдцем із водою, яке ставлять на батарею, попередньо крапнувши на нього ароматичною олією. Це можна робити вранці одразу після пробудження. І, доки збиратиметесь на роботу, ваш настрій поліпшиться. Можна застосовувати і розмаринову олію. Варто зауважити, що вона ще й поліпшує пам’ять, особливо числову та образну. Для нормалізації емоційного стану, відновлення міцного сну та поліпшення статевих функцій використовують лавандову і сандалову олії – це також чудові регулятори настрою.

За матеріалами медичного інституту Асоціації народної та нетрадиційної медицини

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *