Буковинці стають жертвами сімейного насильства

89% опитаних жителів Буковини у дитинстві були жертвами насильства в сім’ях. Про це у чернівецькому прес-клубі повідомив регіональний виконавець програм і проектів БДІПЛ/ОБСЄ в Чернівецькій області Ігор КУХАРЧУК.

Як показує соціально-психологічне дослідження стану сімейного насильства, в Чернівцях та Чернівецькій області фізичні знущання, на думку опитуваних, – найбільш поширені. Але в буковинських сім’ях зустрічаються сексуальне, психологічне та моральне насильство. Причинами їхніх проявів у сім’ї, на думку респондентів, є вживання наркогенних речовин (69,7%), пропаганда насильства у фільмах (37,7%) і бездуховність та низький рівень культури населення (37,1%). В рейтингу життєвих цінностей на вищих щаблях анкетовані відзначили здоров’я, сім’ю та кохання. А щодо можливостей отримати допомогу у випадках насильства, – опитувані здебільшого орієнтуються на допомогу родичів і друзів (37,3% і 28,9% відповідно).

Василь НІГДА, начальник сектору дільничих інспекторів УМВС в Чернівецькій області, вважає, що основна проблема жертв насильства у сім’ях – самостійне вирішення проблем.

– Від початку року працівники правоохоронних органів області склали 600 протоколів з попередженнями про насильство в сім’ї. 500 протоколів уже розглянуто, винних осіб притягнуто до відповідальності. На профілактичний облік взято близько 2000 осіб, які чинили насилля в сім’ях, – додав він.

Микола КОБИЛЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *