Україна. Злочини та події на 16 лютого 2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 453 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 446 (41,9%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, вісім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 25 пограбувань, чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 28 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, 12 одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 300 грамів вибухівки та 224 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 31 особу, у яких вилучено 13,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 917 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

Протягом минулого тижня порушено 749 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 279 – у сфері службової діяльності, у тому числі 33 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 70 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 17 осіб загинули та 84 – травмовані.

У місті Макіївці Донецької області на вулиці було знайдено мертвим 47-річного безробітного жителя обласного центру. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 40-річного чоловіка без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 12 лютого на вулиці згаданого міста завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У місті Донецьку 13 лютого у своєму будинку було знайдено мертвим 52-річного безробітного чоловіка. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок ножового поранення живота. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 28-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 7 лютого в будинку потерпілого убив ножем господаря під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Красилівському районі Хмельницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох місцевих жителів віком від 40 до 45 років, усі без постійного місця роботи, один з них раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони ввечері 26 жовтня минулого року в місті Житомирі ввірвалися до квартири місцевої жительки й під загрозою пістолета відібрали у неї 15 тисяч гривень та вироби із золота. Частину викраденого вилучено.

У місті Умань Черкаської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 47-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він увечері 3 січня на вулиці згаданого міста відібрав мобільний телефон у 27-річного місцевого жителя.

У місті Гайсині Вінницької області на автовокзалі працівниками міліції затримано 36-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучено пістолет “Беретта”.

У Біляївському районі Одеської області міліцією затримано 31-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 10 кілограмів марихуани.

В Автономній Республіці Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано трьох жителів міста Бахчисарай, які в квартирі одного з них займалися виготовленням фальшивих грошей. У правопорушників вилучено комп’ютерну техніку, 49 купюр номіналом 50 гривень та 10 купюр номіналом 20 гривень. Слідчим відділенням Бахчисарайського райвідділу автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) КК України.

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб комунального підприємства, які минулого року уклали договір із закритим акціонерним товариством про виконання ремонтних робіт приміщення зазначеного підприємства (фактично не проводилися), підробили акт виконаних робіт й перерахували зазначеному товариству понад 1,5 мільйона гривень бюджетних коштів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Донецьку працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який з березня минулого року по січень цього року безпідставно не виплатив 240 тисяч гривень заробітної плати працівникам зазначеного товариства. Прокуратурою міста Донецька порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.175 та ч.2 ст.364 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат та зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито лікаря медичного центру, яка отримала одну тисячу гривень хабара від киянина за сприяння останньому в отриманні сертифікату профілактичного медичного огляду без проходження у встановленому порядку медичної комісії. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Чернівецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито приватного підприємця, який надав до Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України завідомо неправдиві відомості про чисельність та рівень кваліфікації його працівників й отримав ліцензію на здійснення будівельної діяльності. Внаслідок цього упродовж останніх трьох років правопорушник незаконно отримав прибуток у розмірі 170,1 тисяч гривень. Прокуратурою міста Чернівців порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Департамент зв’язків з громадськістю та міжнародної діяльності МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *