Хабар директору підприємства Української академії

На Київщині міліцією затримано ще одного хабарника – «мільйонника»

На Київщині працівниками Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України затримано «на гарячому» під час отримання хабара директора одного з державних підприємства Української академії аграрних наук.

Він вимагав та отримав 1,2 млн. гривень від директора товариства з обмеженою відповідальністю за підписання договору купівлі-продажу п’яти об’єктів нерухомого майна, які перебувають на балансі цього державного підприємства. Втім, за даними оперативників ДСБЕЗ, нового покупця в основному цікавила земельна ділянка розміром 8,8 гектарів, на якій ці об‘єкти розташовуються. Посадовця затримали безпосередньо біля нотаріальної контори в столиці, де укладалася угода.

За зібраними матеріалами Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України відносно директора ДП порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч. З ст. 368 КК України – вимагання та отримання хабара в особливо великих розмірах. Наразі підозрюваний перебуває під вартою відповідно до ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України – до прийняття рішення про обрання запобіжного заходу.

З метою встановлення інших фактів вимагання та отримання хабарів з боку директора, схем та способів скоєння ним злочинів, а також кола осіб, причетних до його злочинної діяльності, проводиться комплекс оперативно-розшукових заходів.

ДЗГ та МД МВС України

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *