Буковинські прикордонники затримали аерошут з сигаретами

Минулої ночі прикордонники Чернівецького загону затримали літальний апарат, на якому порушники планували перемістити через кордон сигарети. Співробітники оперативно-розшукового підрозділу загону мали випереджувальну інформацію щодо спроби переміщення сигарет через кордон з використанням малого літального апарата.

Тож учора близько другої години ночі на околиці Динівців, що на Новоселиччині, при спробі зльоту виявлено легкомоторний літальний апарат типу аерошут з GPS-навігацією та 6 пакунками сигарет. Під час затримання невідомі особи, які намагалися на ньому злетіти, помітивши правоохоронців, покинули літальний апарат та втекли.

Заходи проводились спільно з представниками СБУ в рамках кримінального провадження за статтями 332 та 334 ККУ.

За даним фактом проінформовані компетентні правоохоронні органи. Триває пошук осіб, причетних до протиправної діяльності.

Нагадаємо, що нинішнього березня спільна міжвідомча група, до якої увійшли офіцери оперативних підрозділів Чернівецького прикордонного загону та співробітники СБУ, затримала чотирьох буковинців, які за допомогою малого літального апарата незаконно перетинали українсько-румунський кордон. Тоді, щоби затримати порушників та встановити район можливого злету й посадки малого літального апарата, правоохоронці розгорнули мережу спостережень. І, як результат, за 15 кілометрів від кордону, на околиці населеного пункту Берестя, при посадці малого літального апарата типу аерошут було затримано пілота і трьох його спільників. Останні були без документів. Крім самого літального апарата, правоохоронці вилучили у правопорушників GPS навігатор.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *