Буковина

Батьки на папері
Майже в 10 тис. буковинських дітей батьки перебувають за кордоном, – повідомив  начальник Головного управління освіти і науки Чернівецької ОДА Борис Деркач. Найбільше таких – у Новоселицькому, Кіцманському, Герцаївському, Сторожинецькому районах.
Безалкогольна Путила
Куліш вимагає вилучити з магазинів Путильщини всю горілку. За його словами, до району надійшла фальсифікована горілка по 7 грн за пляшку і деякі мешканці пропивають допомогу, отриману за втрачене майно. Губернатор наказав також припинити в районі роботу гральних закладів.
Розмалюймо місто!
Завтра о 10.00 біля Льодового Майданчика за підтримки компанії «Автоплаза» відбудеться Всеукраїнський фестиваль графіті «Wall Wright». Учасники фестивалю, відомі графіті-команди з України, зможуть представити на огляд широкого загалу створені на їх очах картини.
Тисяча на школу
Кожній дитині з потерпілих внаслідок повені районів, І, ІІ або ІІІ категорій, виділено одноразову грошову допомогу – 1 тис. грн на придбання необхідних для навчання речей. Планується також придбання 22 шкільних автобусів для районів, що зазнали шкоди під час стихійного лиха.
Маємо чудо
Оголошено переможців Всеукраїнської акції «7 природних чудес України». Одне з них – Дністровський каньйон, (Вінницька, Тернопільська, Хмельницька, Чернівецька області). Інші переможці: заповідник «Асканія-Нова» (Херсонщина), ландшафтний парк «Гранітно-степове Побужжя» (Миколаївщина), Мармурова печера (Крим), Національний парк «Подільські Товтри» (Хмельниччина), озеро Світязь (Волинь), озеро Синевир (Закарпаття).
Переможці визначені інтернет-голосуванням всіх бажаючих і голосуванням експертів. Науковий та експертний супровід –  від Інституту геології НАНУ та інших фахівців.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *