Підприємства із 7-ми міст і 4-х областей переїхали до Буковини

У рамках державної програми релокації підприємств із зони бойових дій до Чернівецької області вже переміщено 70 підприємств разом із обладнанням, готовою продукцією, сировиною та матеріалами. Ще 18 підприємств – у процесі перевезення, – повідомила пресслужба обласної військової адміністрації. До слова, релокація українською означає переїзд.

Щодо галузевого поділу, то на Буковину переїхали підприємства, що здійснюють діяльність у сферах виробництва продукції легкої промисловості, харчової промисловості, пластмасових виробів, високовольтного обладнання, електронних та електричних проводів і кабелів, автоматичних камінів, плит з переробленого пластику, меблів, декоративної штукатурки, продукції порошкової металургії, електроустановочних виробів (резеток, вимикачів), світлодіодного освітлення, велосипедів, деревообробної промисловості, IT-компанії та розробники програмного забезпечення. А прибули вони до нас із Київа, Запоріжжя, Дніпра, Слов’янська, Харкова, Миколаїва, Сум, а також із Донецької, Київської, Житомирської та Чернігівської області.

У рамках підтримки створення робочих місць держава запровадила програму компенсації роботодавцям витрат на зарплату працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб у розмірі 6,5 тис. грн за кожного такого працівника протягом двох місяців.

На урядовому порталі сьогоднійшлося про те, що уряд спільно з Міністерство економіки України спільно з урядом продовжує реалізацію програми з релокації українських підприємств, які перебувають у зоні активних бойових дій. Бізнес, зокрема,  може отримати допомогу в переміщенні свого обладнання на безпечні території, пошуку виробничих приміщень та розселенні працівників.
Наразі із зони бойових дій уже переїхало 108 підприємств. 48 компаній відновили свою роботу на новому місці, ще 50 знаходяться на етапі транспортування. Міністерство економіки продовжує прийом заявок від бізнесу, який має намір перевезти потужності. Таким чином відбувається відновлення економіки держави за рахунок переміщення підприємств з територій, що наближені або перебувають у зоні бойових дій, до більш безпечних регіонів Західної України.

«Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *