Буковина

Пляжу не буде!
Санепідслужба попереджає: не можна купатись у річках Дністер, Прут, Сірет і Черемош, поки не закінчився процес самоочищення водоймищ. Купання дозволяється тільки на озері комплексу «Аква – плюс» і на ставку в м.Сокиряни, де вода відповідає нормативам.
Отримуємо гроші
З Держбюджету на ліквідацію наслідків стихії виділено субвенцію в сумі 521 млн. грн, з них уже отримано 80. Ще раніше надійшли 50 млн грн з резервного фонду для авансових допомог громадянам, у яких стихія зруйнувала чи пошкодила житло. З резервного ж фонду отримано 15 млн. грн на відновлення інфраструктури ЖКГ.
Місяць без податків
Щомісячна сума ринкового збору з підприємців Калинівського ринку становить 920 тис. грн, додаткових послуг – 420 тис. грн. За серпень вони ці кошти не сплачуватимуть. До того ж, МТК «Калинівський ринок» на місяць звільнено від сплати податку на прибуток і частини прибутку,  яка сплачується до міського бюджету.
Від Ротару
100 тис. грн на допомогу землякам з Маршинців передала Софія Ротару. Готівку отримав її брат Анатолій, який розподілятиме їх між односельцями. Брати Софії Ротару – Анатолій та Євгеній,  хати яких не постраждали, об’їздили всі потерпілі господарства, щоби визначити, кому допомога потрібна першочергово.
Менше працюємо?
За розміром середньомісячної зарплати Чернівецька область посідає лише 20-е місце в Україні. У січні-червні наші краяни заробляли в середньому по 1301 грн, коли в Україні середня зарплата становила 1707 грн. Менше, ніж буковинці, отримують мешканці Тернопільської (1221 грн), Херсонської (1279 грн), Чернігівської (1281 грн), Волинської (1295 грн) і Вінницької (1297 грн) областей.
Найбільше заробляють у Донецькій (1931 грн), Дніпропетровській (1810 грн) і Київській (1748 грн) областях.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *