Азаров пригрозив Київобленерго забрати ліцензію – за «абсолютно неприйнятне ставлення до громадян»

«Київобленерго» виявило неповороткість і неприпустиму байдужість до людей.  Відрізати провід за борг та вимагати від клієнта виконання вигаданих компанією умов  вони вміють дуже добре. А все зробити для того, щоби відновити електропостачання

– ні», – прочитав з папірця прем’єр-міністр на засіданні Кабінету міністрів у середу.

Прем’єр офіційно попередив власників «Київобленерго», що подібної «роботи» уряд не потерпить. «Якщо буде треба, ми задіємо всі правові механізми впливу», – додав він.

Нагадаємо, що під час селекторної наради перший заступник міністра надзвичайних ситуацій Віталій Бут заявив, що Київобленерго – єдина в Україні компанія, з якою в МНС виникли проблеми:

– Цими днями я зустрічався з губернатором Київської області та керівництвом приватної компанії «Київобленерго». Коли я від імені МНС почав пропонувати «Київобленерго» свої послуги і змушувати їх щось робити, керівник компанії Альфія Джумаєва відповіла, що це їхня справа, і в господарські справи МНС краще не вмішуватися. Та я їй пояснив, що у нас мерзнуть люди, нема опалення і світла ніде в області».

Утім, як сказав пізніше замміністра, вони з губернатором області «дотиснули цю ситуацію». Через добу енергопостачання було відновлене в усіх населених пунктах Киевской области.

Довідка:

«AES Київобленерго» експлуатує розподільчі електричні мережі, розташовані на території Київської області та поставляють  електроенергію споживачам цього регіону. Компанія обслуговує понад 820 тис. споживачів.

Власником 89,12% акцій «AES-Київобленерго» є AES Washington Holdings B.V. (Нідерланди),яка входить в AES Сorporation (США). AES володіє також 84,56% «AES-Рівнеенерго».

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *