Аваков написав книжку про Леніна

У видавництві «Folio» вийшла книга «Ленін з нами?» авторства Арсена Авакова. Як сказано на сайті видавництва, книга на 160 сторінок написана російською мовою.

Вона вміщує статтю політика 10-річної давності, дані Українського інституту національної пам’яті про демонтаж пам’ятників Володимиру Леніну і перелік самовільно повалених пам’ятників вождю.

Матеріал «Ленін з нами» Аваков опублікував у липні 2007 року. У 2008 році його разом із коментарями в інтернет-виданнях опублікували у вигляді книги.

«За десять років і три тисячі знесених в Україні пам’ятників Леніну я знову публікую цю статтю, на цей раз додавши в назву знак питання: Ленін з нами?», – зазначає в передмові автор.

Крім вихідного тексту і подальшої дискусії міністр внутрішніх справ додав до видання 2017 року «хроніку «ленінопаду» 2014 року».

«А ще попросив висловитися на цю тему – з нинішнього 2017 го – відомих українських публіцистів, істориків і політиків», – зазначає Аваков.

«Прочитавши всю збірку – і прямі ленінські цитати, і такі різні думки з 2007 року і 2017 року, – дайте собі відповідь на запитання: Ленін із нами? І хто він: символ великої комуністичної ідеї чи втілення жахливих злодіянь? Чи пам’ятати? Чи пробачити?», – пропонує він у передмові.

На думку Авакова, проминулі «сто років – достатній термін, щоб оцінити і зробити висновки, сформулювати моральний імператив історичної пам’яті, струсити морок радянської пропаганди про «найлюдянішого з людей», усвідомлено звільнитися від «привиду комунізму» і його ідолів».

«Годі «привидам бродити Європою», час нам самим іти вперед!», – заявляє він.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *