Узбережжя Великої Британії атакували восьминоги

На узбережжі Кередігіон в Уельсі, Велика Британія, туристи помітили більше як 20 восьминогів, які вилізли з води і повзали по пляжу.

Це були восьминоги виду Eledone cirrhosa, які зазвичай ховаються в рифах на глибині близько 100 метрів, пише Live Science.

Точних причин подібної незвичайної поведінки восьминогів вчені не знають. Однією з основних версій масового виходу восьминогів на берег є занадто великий розмір їхньої популяції. За іншим припущенням, тварини втратили здатність до координації рухів.

«Можливо, восьминогів з’явилося незвичайно багато в цьому році. Або, можливо, море були нетиповим – великий шторм або незвично сильний відлив. Судячи з усього це глибоководні восьминоги», – відзначає Девід Шив, морський біолог з університету Аляски в Анкориджі.

Восьминоги Eledone cirrhosa – досить поширений вид біля берегів Великобританії. Зазвичай вони плавають на глибині близько ста метрів, і місцеві жителі відзначають, що нічого подібного раніше не бачили.

Восьминоги можуть вижити на суші протягом приблизно 10-15 хвилин, до тих пір, поки вони залишаються вологими. Бретт Джонс, власник місцевого турбізнесу, сказав вченим, що він і його колеги зайнялися в той вечір збором восьминогів, а потім викинули їх назад в море.

«Ці хлопці дійсно не виглядають мертвими або майже мертвими. Вони нормальні, у них нормальний колір. Ймовірно, те, що їх швидко викинули у воду, врятувало їм життя», – говорить Дженніфер Матер, експерт з поведінки восьминогів з канадського університету Летбридж, повідомляє nv.ua.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *