«Технофест – 2022» у Міжнародний день захисту дітей

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей 1 червня відбувся Фестиваль науки і техніки «Технофест – 2022»  біля Чернівецького краєзнавчого музею. У ньому взяли участь Чернівецький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді, Чернівецький центр юних техніків імені Леоніда Костянтиновича Каденюка та допитливі дівчатка і хлопчики,  перехожі, які долучилися до Фестивалю.

На мінітрасі охочі долучалися до перегонів трасових автомоделей, які виготовлені гуртківцями Чернівецького ОЦНТТУМ, відбулися змагання автономних роботів-сумоїстів, збудованих на платформі Lego та робоавтомобілів, збудованих на платформі Arduino. Відвідувачі Фестивалю мали змогу спробувати самостійно їх конструювати та програмувати. Учасники змогли спостерігати і за друком сувенірів на 3D принтері. А проєкти мосту Патона та Дністровської ГАЕС, як розповіли організатори, об’єднав вихованців різних гуртків та різних вікових категорій. У процесі практичної діяльності гуртківці ознайомились з елементами конструювання, інженерії, 3D-моделювання, електрики, схемотехніки, дизайном, зокрема і з історією об’єкта дослідження – моста Патона та з найближчими монументальними та архітектурними спорудами міста Києва.

Усі охочі мали нагоду не лише спостерігати за перебігом експериментів але і виконати їх особисто, дізнатись про властивості речовин, які ми щодня використовуємо у побуті, про цікаві природні явища. Важливо відродити інтерес молоді до техніки, технологій і природничих наук, сприяти вибору інженерних, технічних і природничих спеціальностей для отримання освіти, підвищити значимість і престиж інженерних спеціальностей, природничих наук і технік. Розумному суспільству необхідні технічні науки!

Впевнені, що ці небайдужі, активні, винахідливі, допитливі дівчатка і хлопчики в майбутньому відкриють і свої зірки, зможуть моделювати кліматичні зміни, досліджувати таємниці наукового світу, формувати будови матеріалу… Наука – це круто! 1 червня – Міжнародний день захисту дітей! Нехай всі діти України та світу будуть щасливими, а Україні – мирного неба! Віримо в добро, чекаємо на перемогу! Все буде УКРАЇНА!

Більше фото з технофесту за посиланням – ФЕСТИВАЛЬ НАУКИ І ТЕХНІКИ ПРОСТО НЕБА…

©Тетяна Спориніна,
фото автора

 

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *