8% молоді Буковини байдужа їхня держава, решта планує будувати «Україну мрії»

Чернівецька команда, яка відстоюватиме минулорічні здобутки регіону на Студентській республіці в Криму, виконувала на початку серпня чергове домашнє завдання, що передбачало проведення соціологічного опитування молоді та підбиття його результатів.

Тема дослідження відповідала тематиці фіналу Студреспубліки-2012 – «Україна моєї мрії». Респондентам необхідно було відповісти, що для них є «країна мрії» в аспектах ставлення до власності, політичного режиму та стосунків з державою.

У дослідженні взяли участь 200 осіб, з яких понад 16% – неповнолітні, майже 57% – віком до 22 років, решта – до 35 років. Більшість має вищу та неповну вищу освіту.

Результати опитування засвідчили, що молодь особливо цінує рівність громадян (52%), свободу і відповідальність кожної особистості та мінімальну підтримку держави (48%), реальну демократію (43%). Майже 73% респондентів створюють країну своїх мрій власною професійною діяльністю і громадсько-політичною активністю. Частина молоді виявилася прихильниками імміграції (13%), а деякі висловили байдужість або зневіреність у можливості реалізації своїх мрій (8% та 6%). Можна виокремити також критичне ставлення опитаних до проявів корупції та бажання змін у медицині, освіті, економіці та політиці загалом.

 Вл. інф.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *