65-та річниця визволення Хотина

hotyn_vyzvolennya_1
МНС-ники розбили наметове містечко для ветеранів

Цими вихідними у м. Хотин урочисто відзначали 65-ту річницю з дня визволення міста від фашистських загарбників. Хотинчани прийняли капсулу з землею, яку передають усіма регіонами держави в рамках естафети пам’яті “Слава визволителям України”.

До проведення урочистостей долучилися і працівники Головного управління МНС України в Чернівецькій області. Вони розбили наметове містечко з польовою кухнею, де хмельницькі та буковинські ветерани Великої Вітчизняної війни могли разом посидіти, поспілкуватися, згадати давні буремні роки.

– Щиро дякую працівникам МНС, оскільки основна місія і по розташуванню наметів, і по організації святкового дійства на території Хотинської фортеці була покладена саме на них, – сказала заступник голови Хотинської РДА Інна Худяківська.

hotyn_vyzvolennya_2

hotyn_vyzvolennya_3
Ветерани з задоволенням пригощалися солдатською кашею та під мелодії повоєнного періоду згадували минуле, ділились спогадами про загиблих товаришів по зброї.

– Ми із задоволенням підтримали пропозицію облдержадміністрації допомогти місцевій владі у розташуванні наметового містечка для ветеранів Великої Вітчизняної війни, – каже начальник Хотинського РВ ГУ МНС України в Чернівецькій області Андрій Бринь. – Для нас це більше, ніж просто обов’язок. Хоча б так, зорганізувавши наметове містечко і приготувавши солдатську кашу, ми дякуємо людям, які ризикували своїм життям заради нашого майбутнього і вшановуємо пам’ять тих, хто не дожив до 65-річниці з дня визволення України від німецьких окупантів. Це найменше, що ми можемо зробити для шановних ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Центр пропаганди ГУ МНС України в Чернівецькій області

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *