65% бізнесів може збанкрутувати через блекаути

Питання енергонезалежності бізнесу є питанням виживання української економіки.

«Є бізнеси, робота яких побудована таким чином, що якщо їх відключити, то таке підприємство може просто збанкрутувати. Ми провели опитування серед 300 найбільших клієнтів Ощадбанку. 80% на сьогодні не розуміють, що їм робити. 65% сказали, що для них відключення електроенергії – це критично і близько навіть до банкрутства бізнесу», – заявив керівник проєктів – заступник директора департаменту продажів мікро-, малого та середнього бізнесу Ощадбанку Денис Самчук.
Як приклад він навів підприємства, продукція яких зберігається в холодильних установках і для яких відключення електроенергії є критичним. «Зараз підприємства запитують, яке енергообладнання їм встановити. До війни багато хто встановлював сонячні панелі, які в цій ситуації не рятують. Хтось встановлював дизельні генератори, але не всі вони мають достатньо потужності, щоб забезпечити виробництво. Тому ситуація критична», – впевнений банкір.
Перша заступниця голови правління банку «Глобус» Олена Дмітрієва впевнена, що кожен підприємець має в першу чергу розраховувати на себе. «Нам треба йти шляхом енергонезалежності. Кожне підприємство, кожен бізнес, який хоче залишитися живим, має для себе вирішити і здійснити проєкт енергонезалежності. Він має розуміти, що якщо держава не зможе вирішити, то він для себе це зробить», – заявила вона.
Це створює попит на кредитування енергонезалежності. «Запит клієнтів настільки великий, що роботи вистачить для всіх банків», – вважає директор департаменту сталого розвитку Укргазбанку Олексій Савін.

FinClub

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *