Журналісти співпрацюватимуть із театром. У жанрі «ТеатрDoc»

У Чернівецькому академічному обласному музично-драматичному театрі імені Ольги Кобилянської на «круглому столі» з журналістами підбивали підсумки 83-го сезону і розкривали плани на 84-й.

театр фото

У репертуарі нашого театру з’явилися дві складних і технічно, і психологічно, вистави: «Земля» за повістю О.Кобилянської у постановці київського режисера Мирослава Гринишина і «Срібний павук» за романом Василя Кожелянка, який поставила художній керівник театру Людмила Скрипка. Обидві вистави базуються на місцевому матеріалі, та це не знижує їхнього художнього рівня. Спільно з обласною філармонією здійснено шевченківський проект «Тарас і доля». Для найменшеньких поставили музичну казку «Білосніжка і семеро гномів».

Перший звіт театральної студії теж став одним із підсумків сезону і містком до майбутнього: прийняте рішення набирати й старшу групу – від 17 років. До речі, колись саме студійцем уперше ступив на чернівецьку сцену славетний Іван Миколайчук!

Цього сезону, окрім звичного фінансового, голосно заявив про себе чинник політичний, який призупинив гастрольні проекти. Сподіваймося, що восени кияни все ж таки побачать «Землю», а театрали інших областей – «Срібного павука».
10-й, ювілейний фестиваль театральної комедії «Золоті оплески Буковини» обіцяє нам  від 23 жовтня до 3 листопада зустріч з 10 театрами різних країн – зокрема, Польщі, Румунії, Білорусі – та кількох областей України.

У новому сезоні ми побачимо також ще одну постановку вже знайомого нам Віталія Денисенка. Яку п’єсу він ставитиме – поки не розкривається.

Та найцікавішою для журналістів стала пропозиція художнього керівника театру Людмили Скрипки взяти участь у створенні першої на чернівецькій сцені вистави в жанрі «ТеатрDoc»: реалії нашого повсякденного життя у вирі всім відомих подій. І знайти цей подієвий матеріал просять допомогти саме чернівецьких журналістів. Тож чекаймо нового сезону активно – у пошуках драматургічного матеріалу!

Лариса ХОМИЧ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *