Бути чи не бути… вагонному депо в Чернівцях?

мітинг залізничників

Близько сотні залізничників провели пікет під ратушею. Учасники акції виступили проти реорганізації вагонного депо, адже через це його працівники можуть узагалі залишитися без роботи. Дехто із мітингарів вигукнув: якщо їх не почують, вдадуться до радикальних методів – перекриють колії.

І тут-таки зненацька з натовпу виринув Олексій Каспрук:

– Місто не залишиться без депо, – запевнив залізничників міський голова. – Міська рада не може вирішити це питання, але ми на сесії підготуємо звернення до Укрзалізниці йМіністерства інфраструктури за збереження депо. Я вже мав попередню розмову з народними депутатами, міністром інфраструктури Максимом Бурбаком. Цієї суботи він приїде з робочим візитом у Чернівці  і ми обговоримо шляхи вирішення цього питання.

Мітингувальників ці слова заспокоїли, і вони вирішили дати керівництву залізниці десять днів на роздуми. Але, якщо мітинг у Чернівцях не дасть результатів, пригрозили рушити до Києва.

Зазначимо, що Чернівецьке вагонне депо має 100-річну історію, забезпечує роботою понад 800 людей і щороку поповнює міський бюджет майже на 10 млн. грн.

P.S.Міністр інфраструктури Максим Бурбак відгукнувся на прохання трудящих. На своїй сторінці у Facebook він оприлюднив лист начальника Львівської залізниці Богдана Піха, в якому повідомляється про зупинення реорганізації та вивільнення працівників депо.  Проте переводити подих залізничникам поки не варто: зупинення реорганізації ще не означає її скасування.

Руслан КОЗЛОВ, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *