Чернівчанка отримала спецвідзнаку конкурсу «Моральний вчинок»

Першокурсниця юридичного коледжу Національного університету «Одеська юридична академія», у Чернівцях Анастасія Факас стала учасницею церемонії нагородження переможців VII Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок» у столиці. Дівчина отримала спеціальну відзнаку журі конкурсу за поданий нею соціальний проект «Врятувати синього кита».

Як розповідає сама конкурсантка, про подію вона дізналася зі ЗМІ, а ідея писати про складну соціальну проблему виникла сама собою: біда, яка несподівано прийшла у родини, де виховуються підлітки, у всіх на слуху. Особливість поданого Настею проекту в тому, що вона його написала… у віршах. Адже римує вона з дитинства, а тут рядки лилися просто з душі. І її презентація не залишилася непоміченою: журі, яке розглядало 529 робіт, надісланих представники майже всіх областей України, і обирало найкращих у шести вікових категоріях за 5-ма тематичними напрямками, присудило Анастасії спеціальну відзнаку.

  • Мене конкурс привабив тим, що його мета – популяризація духовних і моральних надбань, сприяння формуванню громадянської позиції, високих моральних цінностей, патріотизму, – каже юна лауреатка. – А мати активну життєву позицію – це просто обов’язок кожної молодої людини. Мені подобається нетипове, як для змагань, кредо цього конкурсу: «Моральний вчинок» – конкурс, що примножує добро». Тому я вдячна за допомогу в підготовці до нього своїй викладачці Світлані Миколаївні Федасюк, адміністрації і керівництву коледжу, які сприяли моїй поїздці на церемонію нагородження, і мамі, яка підтримує мої спроби у віршуванні і взагалі у всьому, за що я беруся. І сподіваюся, що мій проект приверне увагу підлітків. Адже мені також всього 16-ть, але я усвідомлюю і цінність мого життя, даного Богом, і важливість та унікальність кожної людини. Якщо нам дане життя – значить, ми маємо його прожити повноцінно і з гідністю долати перешкоди, які на ньому трапляються.

Приз Анастасії Факас – грамота Національної спілки журналістів України, диплом Асоціації українських правників і багато юридичної літератури, яка допоможе студентці у подальшому навчанні.

Довідково. Всеукраїнський конкурс школярських та студентських проектів «Моральний вчинок», ініційований Всеукраїнською громадською організацією  «Асоціація українських правників» за підтримки Українського фонду культури і Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра  та за участі Київського університету імені Бориса Грінченка, благодійної підтримки Міжнародної громадської організації «Асоціація милосердя «Еммануїл», Громадської організації «Громадянський форум суспільної етики», проводиться в Україні від 2010 року. За цей час його учасниками стали близько мільйона школярів та студентів.

Маріанна АНТОНЮК, «Версії»

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *