ІІ Всеукраїнська виставка «Від Землі – до Сонця»

16 червня у Центрі культури «Вернісаж» відбулося відкриття ІІ Всеукраїнської виставки сучасного декоративно-прикладного мистецтва «Від Землі – до Сонця».
Якщо ви запитаєте астронома: «Яка відстань від Землі до Сонця?», то почуєте і таку відповідь. «Тихо Браге обчислив відстань від Землі до Сонця у 8 млн км. Згодом Йоган Кеплер отримав результат 24 млн км. Ці дані дуже відрізняються від реальних. Лише 1672 року Джованні Кассіні отримав значно точніші дані. Задля цього він, перебуваючи в Парижі виміряв розташування Марса на фоні зір, а одночасно з ним, у Французькій Гвіані Жан Ріше теж здійснив аналогічні спостереження. Зіставивши дані двох вимірів, астрономи отримали паралакс Марса, та на основі цих даних обчислили, що відстань від Землі до Сонця становить 140 млн км, що лише на 7% менше за сучасні дані»…
І ось так на це питання відповіли художники, митці, але не тільки про відстань…

Проект «Від Землі – до Сонця» був започаткований у 2016-му майстринею художньої вишивки і текстилю Ганною Кривобок. На виставці представлено 97 робіт з 15 областей України: вироби з дерева, металу, гобелени, картини, керамічний посуд, гердани, прикраси та розписані настінні панно.

Більше фото відкриття виставки за посиланням – «ВІД ЗЕМЛІ – ДО СОНЦЯ»…

©Тетяна Спориніна,
фото автора і SergyiS

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *