Виставка “Вітрила” у Чернівецькому художньому музеї

Vernisag01

“Вітрила” – спільний мистецький проект  художників Даши Сєдової, Наталії Гаврилець, Наталії Таранухи та Яніни Фотокакіс

art01

art02

Vernisag02

В експозиції представлено понад 80 робіт художниць.
Виставка триватиме до 23 листопада

Vernisag07
Художниця Дарина Сєдова

– Що для Вас, пані Дарино, цей спільний проект “Вітрила”? Як Ви готувалися до виставки? Чому відібрали саме ці роботи?
– Виставка стала дуже важливим етапом. Ми прагнули донести людям у такий важкий час світле, яскраве і позитивнее. Нам багато ще треба працювати і прагнути вдосконалюватися, головне працювати. Дуже вдячні всім, хто підтримував нас в організації виставки. Особисто завдячую дівчатам за спільне створення композиції і організацію. Роботи, які представлені, відбирала за роками і кольоровою відповідністю. Також є і улюблені роботи: «Танго на даху», «Розмова» і нові літні роботи після моря «Созополь».

Vernisag08
Vernisag09

Vernisag10
Художниця Наталія Гаврилець

– 4 художниці… 4 настрої… 4 теми під спільними “Вітрилами”. Чи завжди, пані Наталіє, вітер змін попутний?
– Чотири сторонни світу, чотири стихії, сакральна цифра. Ми різні, кожна сильна індивідуальність, у кожної своя точка зору, свій шлях, але об’єднало нас мистецтво, звісно, завдяки Олені Миколаївни. Дійсно, в певний період навчались разом у художній школі, але більш тісніше почали спілкуватись вже коли були у студії Олени Миколаївни. За цей довгий шлях ми вже стали друзями, не тільки колегами по цеху. Цікаво, коли працюєш пліч-о-пліч з такими митцями, відчуваємо вже інтуїтивно одна одну. Наша відмінність нас об’єднує. Кожна з нас працює в своєму напрямку, намагаємось самовдосконалюватись і працювати, працювати, як наказувала нам Олена Миколаївна. Такі собі вітрила, які разом на одній щоглі. А вітер – він різноманітний, не завжди попутний, але нас це не спиняє, ми на одній хвилі. Всі перепони нас зміцнюють і вони є рушійною силою продовжувати свій творчий шлях.

Vernisag11

Vernisag12

Vernisag13

Vernisag14

Vernisag15

Vernisag05
Художниця Яніна Фотокакіс

– Виставка «Вітрила» – проект талановитих і амбітних художниць. У кожної – свій унікальний стиль, техніка.
Ви представили гратографію. Багато символіки, метафор, змістових акцентів. Розкажіть, як Ви створювали експозицію? Що для Вас є головним у цьому проекті?
– Думаю, що даний проект є точкою минулого етапу. На сьогоднішній день, як мені, так і нашому проекту «АРТ НУВО» є куди прямувати і вдосконалюватись, а найголовніше – є бажання. На цій виставці є роботи за минулі рока і абсолютно нові. Всі вони є відображенням емоційного стану, переживань, як позитивних, так і негативних. У кожного з нас багато чого змінилось і всі ці емоції, хвилювання і радощі знайшли віддзеркалення на представлених картинах. Тому і назва виставки, на перший погляд, така легка – «Вітрила». Але виставка багатогранна і дозволила об’єднати нас, всі наші емоції і переживання. Проблем з експозицією у нас не було. Всі визначились з тим, як і де їх роботи виглядатимуть краще, так само і з розміщенням робіт поетапно.
Творчі люди – сильні духом! Вільні та неспинні у своїх думках та мріях.

Vernisag16

Vernisag117
Художниця Наталія Тарануха

– Виставка чотирьох талановитих художниць… Ви – різні, унікальні, але що Вас, пані Наталіє, поєднало у цьому мистецькому проекті?
– Мистецький проект «Вітрила» поєднав нас в першу чергу бажанням творити. Ми дружимо особисто і творчо вже більше 10-ти років. Познайомилися завдяки Олені Миколаївні Михайленко, коли відвідували художню студію під її керівництвом. Оскільки ми часто приймали участь у спільних виставках і проектах, нам легко знайти спільну мову одна з одною. Тим більше, наші творчості досить довгий період розвивалися пліч о пліч. Нам цікаво спілкуватися і працювати разом.

Vernisag118

Vernisag119

Vernisag124

art04
9999999999999999999
art01

art06

art05

art02

art03

Vernisag04

art03

art08

art05

art07
щщщщщ
art04

art9

art011

art

Вітаємо!

Тетяна Стрільчик, “Версії”,
фото автора

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *