Учасники кіностудії «k-video» Чернівецької гімназії №2 здобули Спеціальну відзнаку  ім. Ігоря Лубченка у ХXІ Міжнародному конкурсі шкільних медіа

 

Чернівчани змагалися з двома сотнями юнкорів із різних областей України, які представили на конкурс свої газети, матеріали на тему євроінтеграції України, а також фото-, радіо- та телерепортажі.

Міжнародний конкурс шкільних медіа – найбільший захід юнкорівського руху в Україні. 27 квітня відбулася урочиста церемонія нагородження переможців у приміщенні Палацу творчості учнів у Миколаєві. У рамках конкурсу тривав 10-й Всеукраїнський зліт юнкорів.

Студія «k-video» існує 5 років, вже утретє бере участь у конкурсі і щоразу здобуває перемоги: спершу їх визнали найкращою мультимедійною редакцією, наступного року вони створили найкращий телерепортаж, і ось – нинішня перемога.

На конкурс відправили 25 випусків відео-журналу про життя гімназії «Калейдоскоп» з майже сотні випущених. Вони розробили також проект «Український код»: для обговорення проблем, що хвилюють школярів, збираються у дискусійному клубі при студії, співпрацюють із обласною філармонією, беруть участь у відродженні забутих творів українських композиторів. І все це згодом відтворюють у власній кінотворчості. А запорука їхнього успіху – щирість.

– Щоби бути успішним, потрібно бути щирим, це наше кредо, – каже  куратор «k-video» Володимир КОРОП, який переконаний, що в педагогіці головне не «напхати» знаннями дитину, а дати їй можливість спробувати себе в різних сферах.

Особливістю цьогорічного конкурсу стало обов’язкове «домашнє завдання» для кожної редакції. Цього разу це – трихвилинна «візитівка», яка й переконала журі в тому, хто справді гідний перемоги в конкурсі.

Окрім власне урочистостей, делегати Х Всеукраїнського зльоту юнкорів мали нагоду поставити питання й поспілкуватися із представниками Миколаївської обласної ради, мерії, з головою державного комітету телебачення та радіомовлення України Олегом Наливайком і президентом Міжнародного конкурсу шкільних медіа Глібом Головченком. Перший секретар Національної Спілки журналістів України Ліна Кущ провела для юнкорів майстер-клас «Етика, безпека, солідарність».

Трохи дивно виглядало, що серед численних партнерів конкурсу відсутнє Міністерство освіти і науки України. На запитання про це на прес-конференції організаторів і партнерів конкурсу юнкори отримали відповідь, що «наразі розробляється проект Закону про дитячі медіа, і закон передбачатиме залучення Міносвіти до цього процесу».

Та, на щастя, ентузіасти-організатори працюють на вимогу суспільства, а не бюрократії. Тож діти позмагалися, подружилися, відчули себе справжніми зірками, коли їм влаштували святковий «трансфер» до Палацу творчості на лімузинах та проходження червоною доріжкою. І повернулися додому натхненними, з вірою в силу професії журналіста.

Уляна КАЛИН, студентка 2-го курсу відділення журналістики філологічного факультету ЧНУ

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *